Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La comunitat educativa es manifesta contra el tancament d'aules i la massificació

Imatge 1.
Imatge 1
Un bon nombre de famílies de Ripollet va participar diumenge, 28 de febrer, a la manifestació convocada a la plaça de Sant Jaume de Barcelona pel MUCE, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa. Alumnes, docents i famílies es van manifestar contra el tancament d'aules de P3, contra la massificació en la Secundària i per la reducció de ràtios a les escoles públiques catalanes. En el cas de Ripollet, la crida estava feta per la Plataforma d'AMPA de la localitat, que va aprofitar la concentració i la presència de mitjans de comunicació per tal de reivindicar la construcció del 4t institut a la població.
La Plataforma d'AMPA, que ja ha recollit més de 1.700 signatures a través de change.org, va aconseguir-ne un centenar més en paper durant la protesta. A ritme de xiulets i batucada, diversos centenars de persones es van aplegar davant de la Generalitat, on van llegir un manifest on exigien al Departament d'Ensenyament que mantingui totes les línies de P3, la reducció de ràtios a les aules i un pla amb calendari urgent de millores als centres educatius, entre d'altres. La comunitat educativa també va demanar que no s'apliqui la LOMCE, que es suprimeixin els concerts a les escoles d'elit i que segreguen per sexe i un altre pla de construcció de centres educatius públics.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) està format per dotze organitzacions de famílies, sindicats, estudiants i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i l'Associació de Mestres Rosa Sensat.

Fotos: ACN i Plataforma d'AMPA de Ripollet.

R.H.