Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Cultural estrena tres exposicions durant el mes de març

Imatge 1.
Imatge 1
El Centre Cultural presentarà aquest dimarts, 1 de març, les seves noves exposicions, que es podran visitar al llarg d'aquest mes de març. Les mostres abasten temes tan diversos i variats com ara William Shakespeare, una mostra internacional d'art i el paper de la dona en l'activitat empresarial a Catalunya.
El llegat de Shakespeare
A la Sala 1 del Centre Cultural es podrà gaudir de l'exposició 'William Shakespeare i el col·leccionisme', que estarà habilitada entre el 2 i el 31 de març. L'exposició mostra un gran nombre de peces de col·leccionista sobre el gran escriptor i dramaturg anglès William Shakespeare, que Miquel Gallego ha atresorat al llarg dels anys. Es poden trobar tota mena d'objectes, com ara làmines, gravats, segells, monedes commemoratives, partitures, plomes... L'exposició coincideix amb el 400è aniversari de la mort de l'escriptor, el 23 d'abril del 1616.

La inauguració de l'exposició, que anirà a càrrec del regidor de Cultura, Oriol Mor, tindrà lloc dijous, 3 de març, a les 19.30 hores. L'estrena comptarà amb la participació de membres de La Careta Teatre, que llegiran alguns textos del mestre anglès. La mostra està organitzada pel Cercle Filatèlic Numismàtic Ripollet, amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura.

La suma de talent artístic
A la Sala d'Art del Centre Cultural es podrà visitar entre el 2 i el 31 de març l'exposició 'Amfitrions 2016'. Aquesta mostra fa una recopilació d'obres que s'han presentat a la Mostra Internacional d'Art Amfitrions. Aquest certamen reuneix diversos artistes francesos, espanyols i catalans de gran nivell, i pretén traçar llaços d'amistat entre països, donant a conèixer les seves diferents cultures. El primer festival Amfitrions es va realitzar l'any 2012 al Castell de Montesquiu (Barcelona) amb gran èxit. L'exposició que arriba aquests dies a Ripollet està organitzada pel grup Catart Group (Catalonian Art group), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ripollet i la Diputació de Barcelona.

El paper de la dona a l'empresa
Per últim, al Vestíbul del Centre Cultural, i amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, es presenta la mostra 'Dones d'empresa', que es podrà visitar entre l'1 i el 15 de març. Es tracta d'una sèrie de fotografies i textos de Bru Rovira. L'Institut Català de les Dones vol contribuir a través d'aquesta mostra a fer visibles les aportacions històriques de les dones a l'activitat empresarial de Catalunya. L'exposició dóna a conèixer les habilitats de diverses empresàries, líders en els seus sectors. Eulàlia Escuder, Rosa Casamitjana, Dolors Creus, Mercedes Sabi, Tecla Sala, Dolors Fàbrega, Dolors Sala, Maria Trias, Lluïsa Prat, Montserrat Pérez, Rosario Surós i Maria Gumfaus són algunes de les protagonistes d'aquesta mostra. La inauguració de l'exposició tindrà lloc dijous, 3 de març, a les 19 hores. Està organitzada per la Regidoria de Polítiques de Gènere i Feminismes.

J.S.