Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet rebrà 4,7 milions d'euros del Pla d'inversions de l'AMB

Imatge 1.
Imatge 1
L'Àrea Metropolitana de Barcelona va aprovar el passat 26 de gener el nou Pla d'inversions metropolità (PIM), que marca l'estratègia d'inversions de l'Àrea de Territori i Espai Públic per al mandat 2016-2019. El PIM creix en 40 milions d'euros respecte al mandat anterior (un 17,8%) i arriba als 269,66 milions d'euros, per tal de finançar noves inversions en espais naturals, espais públics, infraestructures i equipaments dels 35 municipis de la metròpolis. D'aquests, 4.753.848,16 euros es destinaran a Ripollet, dirigits gairebé al 50% a finançar actuacions de cohesió territorial i de millora urbana i social. L'Ajuntament, que actualment està enllestint el pressupost de 2016, podrà presentar aviat el destí d'aquests diners, en el marc del pla d'inversions local.
En total, el PIM està configurat en quatre grans programes, entre els quals s'incorpora el Programa d'actuacions de millora del paisatge natural i urbà (PSG), dotat amb 15 milions d'euros. Aquest programa està adreçat a realitzar inversions en els espais oberts metropolitans, amb una forta aposta pels espais fluvials metropolitans (rius Llobregat i Besòs). A més, també contempla inversions en la recuperació de zones degradades i la integració d'infraestructures, com, per exemple, el soterrament de línies elèctriques.
El PIM també integra el Programa d'actuacions de cohesió territorial (PACTE), dotat amb 100 milions d'euros, que incorpora les actuacions pròpies de l'AMB. Inclou equipaments, espais públics i infraestructures.
El tercer programa és del d'actuacions de millora urbana i social (PAMUS), dotat amb 144.656.662,08 euros, que finança de manera parcial o total les obres i intervencions que lideren els ajuntaments metropolitans. També inclou actuacions municipals adreçades directament als usuaris i ciutadans i actuacions d'emergència social.
El darrer programa és el de projectes i assistència tècnica, dotat amb 10 milions d'euros, que permet complementar el treball projectual directe de l'AMB amb labors tècniques externes.

R.H.