Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fundació Humana va recollir l'any passat a Ripollet 26,5 tones de roba usada

Imatge 1.
Imatge 1
La Fundació Humana va recollir l'any passat a Ripollet 26.595 quilos de tèxtil usat, una xifra que representa un augment del 36% respecte al 2014, quan es van recollir 19.500 quilos. L'entitat té instal·lats al municipi 11 contenidors on la ciutadania diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals Humana dóna una segona vida.

La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. A més, la reutilització i el reciclatge de tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient. Les 26 tones recollides l'any passat a Ripollet representen un estalvi de 84 tones de diòxid de carboni a l'atmosfera perquè no han estat incinerades.

Les peces dipositades als contenidors d'Humana tenen dues destinacions: una part s'envia a la planta de classificació de l'Ametlla del Vallès (el Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reciclatge. Més de la meitat de les peces enviades a la planta es reutilitzen bé en botigues de segona mà o s'envien a l'Àfrica, i una altra part es destina a altres usos de reciclatge.

E.P.

Foto: Imatge de la planta de classificació d'Humana situada a l'Ametlla del Vallès, on porten la roba que recullen.