Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sessió plenària amb nou mocions de tots els grups municipals

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet va celebrar dijous, 28 de gener, una sessió plenària amb nou mocions a l'ordre del dia, presentades per totes les formacions presents al consistori. Totes elles van ser aprovades excepte la del PSC sobre mobilitat i transport públic al municipi, la qual va tenir l'abstenció d'Esquerra i el vot en contra de Decidim.

En aquesta moció, el PSC demanava reunions entre l'Ajuntament de Ripollet i l'Àrea Metropolitana de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona perquè Ripollet entrés dins la zona 1 tarifària, tingués la targeta rosa, o augmentés la freqüència de pas del bus exprés. El regidor de Mobilitat i Transport, Fran Sánchez, va justificar el vot en contra assegurant que ja s'estava en negociacions per aconseguir aquestes fites.

Es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel PP sobre la neteja de la llera del riu Ripoll, i també les dues defensades per Esquerra sobre la millora del benestar animal i per l'adhesió del municipi a la campanya 'No puc esperar!', d'afectats per malalties intestinals. En aquest sentit, l'equip de govern va anunciar que iniciarà una campanya entre les entitats del municipi perquè facilitin els seus labavos a aquelles persones que pateixen aquests transtorns.

També va tirar endavant la moció presentada per Ciutadans sobre el servei de Pediatria al CAP Pinetons. Tot i això, aquesta moció va comptar amb les abstencions de PSC i CiU. Tant convergents com socialistes van justificar les seves abstencions en la manca de dades tècniques per donar suport a la moció i van demanar reunions amb CatSalut per tenir més opinions.

El grup de CiU en va presentar una moció per crear una comissió que analitzi la gestió del subministrament de l'aigua domiciliària. La moció es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups excepte els d'Esquerra i Ciutadans, que es van abstenir. Lurdes Serra, regidora d'Esquerra, va defensar la seva abstenció en què l'aigua ha de ser un servei públic, mentre que Josep Gabarra, de Ciutadans, va exigir més debat sobre la remunicipalització del servei de l'aigua.

Finalment, el grup municipal de Decidim va presentar tres mocions que es van aprovar. La primera, sobre la declaració d'espai natural protegit del Mas Duran, es va aprovar amb l'abstenció de PP i CiU, ja que ambdós partits van advertir que s'estava envaint l'espai d'un altre municipi, el de Montcada i Reixac. El PSC, a més, va votar a favor després que l'alcalde, José María Osuna, manifestés que la moció no pretenia evitar que en aquest espai se celebrés el tradicional Rocío.

La segona moció de Decidim demanava el rebuig a l'acord marc del servei de menjador en centres públics, i també va obtenir les abstencions de CiU i PP perquè demanaven més reunions amb altres òrgans educatius supramunicipals, a més de les institucions educatives de Ripollet. El regidor d'Educació, Oriol Mor, va apuntar que aquests contactes ja s'estaven portant a terme.

La tercera moció presentada per Decidim, que demanava el suport als condemnats pels fets del Parlament, es va aprovar amb el vot de l'alcalde, José María Osuna, després que s'empatés a 10 vots. La moció va tenir el suport dels regidors de Decidim i Esquerra, i el vot contrari dels de Ciutadans, PP, CiU i el PSC, que va tenir l'absència d'un regidor.

E.P.