Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou èxit de participació de la festa de Sant Antoni Abat, que aplega 200 cavalls

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest diumenge, 24 de gener, Ripollet va viure una jornada plena de tradició. Arribava la 123a edició de la festa dels Tres Tombs, i un cop més els ripolletencs van sortir al carrer per gaudir de la passada de carros i cavalls. La jornada va començar amb la comitiva encapçalada pel banderer d'enguany, l'Agustí Coromines, assistint a l'ofici solemne que es va realitzar a l'església parroquial de Sant Esteve, amb la intervenció de la Societat Coral El Vallès. Cap al migdia es va realitzar la tradicional benedicció dels animals de companyia, i la benedicció dels cavalls i la passada dels carruatges, portant la figura de Sant Antoni Abat. En total, hi van participar 200 cavalls, vinguts d'arreu de la geografia catalana.
Durant la jornada també es van atorgar els guardons de traginers d'honor, que van ser, en el vessant públic, per a l'Associació Ràdio Ripollet i, en el vessant dels socis, per a Sebastià Argenté i Josep Girbau. La festa de Sant Antoni Abat d'enguany va deixar grans moments per al record, com és l'actuació sorpresa del Ball de Gitanes de Ripollet en el ball de la tarda al pavelló. Malauradament, també es va haver de lamentar un accident que va patir una dona, ja al final de la passada. El seu cavall la va fer caure i, segons testimonis oculars, la va trepitjar. Segons la Comissió Organitzadora dels Tres Tombs, malgrat l'aparent gravetat de l'accident, el cavall no va provocar lesions greus a la genet i no va passar de ser un gran ensurt.

Durant la festivitat, també es va anomenar el banderer de l'any vinent. Aquest honor recaurà en Rafael Castro, que va arribar a Ripollet fa més de 50 anys de la seva Andalusia natal, i que es va integrar perfectament a la vila i les seves tradicions. És una persona implicada des de fa anys en la festa de Sant Antoni Abat de Ripollet. Els cordonistes seran els seus fills.

La festa de Sant Antoni Abat, declarada Festa Local d'Interès Turístic, va estar acompanyada del Mercat de Sant Antoni. El Mercat arribava a la seva 7a edició i es va celebrar durant dissabte i diumenge a la plaça del Molí. Com en els anteriors anys, el mercat va comptar un bon nombre de parades i el pas de curiosos durant les dues jornades de Mercat va ser constant.

J.S.