Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xerrada per estudiar treballant a Alemanya

Imatge 1.
Imatge 1
El Centre Cultural acull aquest dilluns, 25 de gener, a les 17 hores, una xerrada informativa sobre el programa Catazubi 2016, pel qual 30 joves de Ripollet podran formar-se en un sistema dual que combina l'estudi i la feina a Alemanya. La iniciativa s'ofereix a Ripollet gràcies al conveni entre l'Ajuntament de Ripollet, l'Associació Catalana de Municipis i l'entitat Bridge for Mobility.
La formació professional dual alemanya
L'FP dual alemanya és un sistema de formació professional altament reconegut a nivell internacional, que combina l'aprenentatge pràctic en empreses amb els estudis teòrics en instituts de formació professional. D'aquesta manera, les empreses inverteixen en joves amb ambicions per assegurar la seva comptetitivitat i el seu creixement a llarg termini. A diferència d'alres països, l'FP alemanya no es paga: es remunera i al tractar-se d'un contracte laboral amb una empresa en modalitat d'aprenentatge, també es cotitza a la seguretat social alemanya.

Futur laboral estable
Les empreses inverteixen en aprenents amb l'objectiu d'aconseguir professionals qualificats i especialitzats. Per tant, asseguren un bona feina amb un sou considerable després d'obtenir el títiol oficial.

Subvencions
Amb CatAzubi2016 es pot accedir a una plaça d'FP dual a Alemanya mitjantçant un de les dues línies subvencionades: a través de MobiPro-EU, un programa d'ajudes del govern alemany o a través del SOC amb garantia juvenil (Projectes Sigulars: Mobiitat i inserció per a joves NOEF a Alemanya). Les dues linies subvencionen un curs intensiu de 450 hores d'alemany a Catalunya i el trasllat a Alemanya i garanteixen un sou mínim per poder afrontar el cost de vida a Alemanya còmodament mentre s'estudia. A la sessió s'informa dels requisits a complir i el funcionament exacte de cadascuna de les dues línies.