Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La festa de Sant Antoni Abat arriba a la 123a edició en plena forma

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest diumenge, Ripollet serà l'escenari novament de la Festa de Sant Antoni Abat, que enguany arriba a la seva 123a edició. Declarada Festa Local d'Interès Turístic, la jornada s'iniciarà a les 7 del matí amb la diana de traginers. Una festa on no faltaran actes com l'ofici solemne, l'esmorzar de traginers, el repartiment de coca i mistela, la benedicció dels animals i la gran passada de carros i cavalls, per finalitzar a la tarda amb el ball al pavelló.
El gran dia començarà amb la concentració a cal banderer. Aquest honor serà enguany per a Agustí Coromines Llobet, veí de Ripollet de la casa de Can Tinet, provinent d'una família de pagesos de tota la vida. Com és costum, la comitiva es dirigirà a l'església parroquial de Sant Esteve, per assistir a l'ofici solemne amb la intervenció de la Societat Coral El Vallès. Cap al migdia es realitzarà la tradicional benedicció dels animals de companyia, moment en què també sonarà el repic de campanes anunciant l'inici dels Tres Tombs i la benedicció dels cavalls i ases participants. El portador de la bandera, Agustí Coromines, encapçalarà la passada amb el carruatge de la comissió amb la figura de Sant Antoni Abat.

Com cada any, la festa de Sant Antoni Abat anirà precedida del Mercat de Sant Antoni, que aquest any celebra la seva 7a edició i que es durà a terme els dies 23 i 24.

Fotos per Sant Antoni
Les entitats AFOCER i Acció Fotogràfica participaran a Sant Antoni. Per una banda, AFOCER organitza un concurs de fotografies d'Instagram. Per l'altra banda, Acció Fotogràfica ha fet una crida als seus socis per fer un recull d'imatges de la festivitat d'aquest any.

E.P./J.S.