Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats locals es bolquen amb la celebració de l'Any Lorca a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
Amb motiu dels 80 anys de l'assassinat del poeta, dramaturg i prosista andalús Federico García Lorca, el Consell d'Administració del Patronat Municipal va aprovar el passat mes de novembre la declaració de 2016 com a Any Lorca a Ripollet. Nombroses entitats locals han fet ja diverses propostes de representacions teatrals, lectures de poemes o espectacles de dansa i arts plàstiques. L'alcalde de Ripollet, Jose Maria Osuna, acompanyat pel regidor de Participació, David Fontanals, i Ángel Esteve com a representant de les entitats culturals i veïnals, va presentar l'Any Lorca en roda de premsa el passat 12 de gener.
Osuna va iniciar la seva intervenció destacant la seva satisfacció per dedicar l'any 2016 "a una figura de la talla literària i també humana com Federico García Lorca", especialment perquè la seva vida i la seva obra literària "té unes implicacions i representen una sèrie de valors que considerem que a dia d'avui segueixen vigents i que ens agradaria que també impregnessin el tarannà del nostre municipi". L'alcalde també va assegurar que està molt content perquè estan essent les pròpies entitats les que estan liderant aquest projecte, decidint quan es reuneixen i fent moltes propostes per configurar un programa que s'allargarà tot l'any i que es manté obert a la participació de totes aquelles entitats o persones que vulguin.

A més, Osuna va assegurar que volen "que l'any 2016 sigui l'any per tornar a gaudir de la colossal obra literària de Lorca", però que també serveixi per fer polítiques locals de memòria històrica de caire antifeixista, homenatjar la immigració que es va rebre a Catalunya i a Ripollet i treballar en la lluita contra l'homofòbia i la transfòbia.

Per part de les entitats locals i veïnals, Ángel Esteve, coordinador de les Nits de Música de l'Associació d'Espectadors, va destacar l'entusiasme que han demostrat moltes entitats amb aquesta iniciativa i les ganes de fer coses de forma conjunta. Esteve espera poder realitzar activitats durant tot l'any i presentar el programa cap a mitjans de febrer. Fins el moment, Amics del Teatre, Urban Show Epidemic, Dansa Jove, La Careta Teatre, La Escalera, les associacions de veïns de Ripollet, La Macarena, Alegrías del Sur, el CFA Jaume Tuset i la Biblioteca ja s'han sumat a la iniciativa. 

R.H.