Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern local rebaixarà el gravamen de l'IBI un 2% en les noves Ordenances Fiscals

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet celebrarà el 17 de desembre una nova sessió ordinària del Ple municipal. L'ordre del dia té quatre punts, destacant l'aprovació de les Ordenances Fiscals i el nomenament del representant al Consorci de Turisme del Vallès Occidental.

En el cas de les Ordenances Fiscals, el govern finalment proposarà rebaixar un 2% el gravamen de l'IBI de l'any vinent, a petició de l'al·legació formulada pel grup municipal de Ciutadans. D'aquesta manera, el coeficient passarà del 0,84 previst al 0,82, segons va explicar la regidora d'Hisenda i primera tinenta d'alcalde, Pilar Castillejo, qui també va assegurar que la proposta compta amb el suport de tots els grups municipals, malgrat que es queda lluny de la rebaixa fins al 0,74 que demanava l'oposició (a excepció d'ERC).

Castillejo va explicar que "no es pot fer més rebaixa" del gravamen de l'IBI perquè, sinó, l'Ajuntament "es quedaria sense liquiditat". En aquest sentit, la regidora d'Hisenda va apuntar que per al govern local "els impostos són una eina per fer un repartiment més just de la riquesa".

En el Ple de dijous, 17 de desembre, el govern presentarà també la proposta de rebaixar el tipus de gravamen per als immobles comercials amb un valor cadastral elevat, cosa que afectarà menys comerços ripolletencs que els inicialment previstos. En aquest sentit, Castillejo va reconèixer que "cal fer una revisió dels úsos del padró".

La regidora també va apuntar que, de cara a l'any vinent, caldria fer també una "revisió profunda" de l'IAE i "estudiar molt" la taxa de la brossa i el model de recollida de residus i el seu model impositiu".

E.P.