Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CDC presenta quatre al·legacions a les Ordenances Fiscals del 2016

Imatge 1.
Imatge 1
El grup municipal de CDC ha presentat quatre al·legacions a les Ordenances Fiscals. Dues fan referència a l'IBI. La primera insta a l'equip de govern a rebaixar el coeficient d'aquest impost del 0,82 al 0,74. El portaveu convergent, Xavier Peñarando, va recordar la moció aprovada el 2013 per tots els grups municipals (a excepció del PP), en la qual s'acordava rebaixar el gravamen "quan es pogués".

La segona al·legació de CDC sobre l'IBI demana que no es faci distincions entre els gravamens dels usos d'aparcaments, oficines, comercials, oci i hostaleria i industrial en aquells espais amb més superfície. Segons Peñarando, el govern justifica l'augment de l'IBI en els immobles d'aquests tipus per la fiscalitat progressiva, un fet que, a parer seu, no es pot basar en la superfície, sinó en els resultats econòmics de les empreses que ocupin aquestes superfícies.

Una tercera al·legació demana una rebaixa del 10% a les parades del Mercat Municipal, tal com ja s'observa en els paradistes del mercadal setmanal. "Tots dos mercats haurien de tenir una línia d'actuació similar", va explicar Peñarando. Finalment, la quarta al·legació de CDC a les Ordenances Fiscals fa referència a la tinença de mascotes. Els convergents volen mantenir la taxa per a tots els propietaris, no només per als animals perillosos, tal com vol l'equip de govern.

E.P.