Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Regidoria de Solidaritat organitza el cicle 'Construïm un món solidari'

Imatge 1.
Imatge 1
La Regidoria de Solidaritat posa en marxa aquest dijous, 19 de novembre, un cicle de xerrades titulat 'Ripollet per un món solidari', que compta amb la col·laboració de la Fundació Internacional Olof Palme i la Diputació de Barcelona. Es tracta de quatre xerrades obertes a tota la població que pretenen sensibilitzar sobre drets humans, solidaritat i cooperació. També s'han programat dues xerrades a l'Institut Lluís Companys sobre extremisme ideològic i xenofòbia.
Les xerrades tindran lloc a diferents espais del municipi, com ara les AV de Can Mas i Can Vargas, amb l'objectiu de "portar-les als barris". Fran Sánchez, regidor de Solidaritat i Inclusió, ha explicat en roda de premsa que es tracta "d'iniciar una nova etapa on la ciutat participi activament" i es potenciï el diàleg i el debat sobre temes com l'economia solidària, l'explotació laboral, el comerç just o els refugiats, entre d'altres.

Precisament, aquesta reactivació de la Regidoria es va iniciar amb les assemblees i les jornades solidàries Refugees Welcome. L'objectiu és seguir treballant per tal que entitats i persones a títol individual es puguin seguir reunint i fer projectes de solidaritat i cooperació.

Segons Sánchez, amb un pressupost anual de 6 euros, l'àrea de Solidaritat estava "morta". El regidor confia poder ampliar aquest pressupost per a l'any vinent, però tot i això, reconeix que es poden fer moltes coses també sense pressupost, com és el cas d'aquest cicle de xerrades o mocions de suport.

Programa de xerrades 'Construïm un món solidari'

19 de novembre, 19 hores, a l'Associació de Veïns de Can Mas.
La construcció d'una economia solidària amb les finances ètiques i la inversió responsable, a càrrec de Xavier Amat.

23 de novembre, 19 hores, a la Biblioteca Municipal.
L'explotació laboral dels nens i nenes i dels adolescents, a càrrec de Richard Aguilar.

25 de novembre, a les 19.30 h, a l'Associació de Veïns de Can Vargas.
Comerç just: suficient per canviar el món. Actituds de la vida quotidiana que permeten un consum més responsable, a càrrec de Xavier Amat.

26 de novembre, a les 19 h, al Centre Cultural.
Refugiats i immigrants, un repte humanitari. A càrrec d'Erika Torregrossa.

R.H.