Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els empleats del Grup Castellón tornen a convocar dies de vaga

Imatge 1.
Imatge 1
La plantilla de les empreses CSA Windows, CSA Automotive i Kuster España, totes tres del Grup Castellón i ubicades a Ripollet, ha anunciat una nova convocatòria de vaga per als dies 13, 17, 19, 23, 25 i 27 de novembre i 1, 2, 3 i 4 de desembre. L'anunci arriba arran la manca d'acord entre empleats i direcció després d'un mes de reunions periòdiques. Els principals punts que han bloquejat les negociacions entre els comitès d'empresa i la firma han estat el nombre d'acomiadaments i la indemnització que rebrien els treballadors afectats.
A principis d'aquest mes de novembre, el Grup Castellón va presentar uns nous Expedients de Regulació (ERO) d'extinció per a les empreses Kuster i CSA Automotive i un parcial en el cas de CSA Windows. En la primera reunió per negociar aquests nous EROs, la direcció va presentar un pla per acomiadar 93 empleats amb una indemnització de 30 dies per any treballat, i 15 mensualitats. Per als més de 200 treballadors que formen la plantilla, aquesta oferta de l'empresa és insuficient i reclamen un menor nombre d'acomiadaments. "Tots els empleats estan molt preocupats, perquè molts es veuen abocats a quedar fora del mercat laboral, ja que la mitjana d'edat de la majoria de treballadors és de 48 anys; per aquesta raó, vam inclinar-nos a convocar aquesta vaga", explica Pedro Alcaraz, president del comitè d'empresa de CSA Automotive.

Segons la direcció de la firma, les pèrdues i la baixa productivitat comporten aquests EROs, però els empleats asseguren que les xifres que se'ls mostren són "només extrapolacions a la baixa vers anys passats", segons Alcaraz, sense tenir en compte possibles nous clients o inversions. A més, sospiten que a darrere s'hi amaga la intenció de vendre les empreses a un hipotètic comprador. "El nostre ofici requereix un temps d'experiència; per això, creiem que si existeix aquesta possibilitat de venda i nous projectes serà necessari també comptar amb l'actual plantilla per fer front a la nova producció", indica Alcaraz.

Aquest dijous, 12 de novembre, hi ha prevista una reunió entre les parts amb la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya per mirar de desbloquejar la situació. Si la situació no es desencalla, la vaga s'iniciarà aquest divendres, 13 de novembre. Les tres empreses del Grup Castellón treballen al sector de components d'automoció i tenen a Ford com a principal client. A mitjans d'octubre es va anunciar un primer ERO que preveia l'acomiadament de més de 100 treballadors de la seva planta.

J.S.