Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La lluita pels ideals queda plasmada a la façana del Casal de Joves

Imatge 1.
Imatge 1
Des de mitjans de la setmana passada fins aquest dilluns, 9 de novembre, el grafiter Roc Black Block ha realitzat un gran grafit al Casal de Joves, que ha provocat la curiositat i ha atret l'atenció de tots els veïns que hi passaven per davant. L'acció ha estat iniciativa de l'Ajuntament de Ripollet, que vol destacar i posar en valor aquest equipament. El consistori ha convidat el grafiter, que ha presentat un projecte que és un clam a la lluita pels ideals, sense importar l'edat.
Segons Roc Black Block, la pintada és "una obra sobre la joventut, però que vehicula totes les generacions i els hi dóna cabuda". És un homenatge a la lluita, però en els més diversos àmbits: ja sigui la lluita per superar una malaltia, per sobreposar-se a una discapacitat o per tirar endavant una casa en plena època de crisi. El grafit també és un sentit homenatge a Neus Català, supervivent catalana dels camps de concentració que enguany ha complert 100 anys.

"És sorprenent veure el rostre de Neus Català a la façana del Casal de Joves, però a la vegada el seu autor ha volgut posar l'experiència de Català com a exemple de lluita i superació per als joves, a més de tractar-se d'una persona extraordinària", explica el regidor de Participació, David Fontanals. En el grafit es poden veure tres rostres, d'un infant, d'una jove i, finalment, de Neus Català, amb les inscripcions 'No deixem de lluitar quan envellim, envellim quan deixem de lluitar' i 'L'única mort que em preocupa és la de la memòria'. Aquestes darreres paraules són de la mateixa supervivent.

J.S.