Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El bon ús dels medicaments, tema central de la primera xerrada sobre salut al Casal d'Avis

Imatge 1.
Imatge 1
El Casal d'Avis acull dimecres, 11 de novembre, a partir de les 10.30 hores, la xerrada 'El bon ús dels medicaments', que anirà a càrrec de la farmacèutica Isabel Ríos, de la farmàcia Costa de Ripollet. L'objectiu és conscienciar a la gent gran sobre la importància d'organitzar-se i ser curós a l'hora de medicar-se.
La tècnica de Salut Pública de l'Ajuntament de Ripollet, Tamara Navarro, explicava en l'Info de Ripollet Ràdio del 6 de novembre, els problemes que sorgeixen amb l'edat respecte als medicaments: "En general, tothom abusa molt dels medicaments, però en el cas de la gent gran, a més, s'afegeix el fet que han de tractar-se de diverses malalties i, per tant, són persones polimedicades", indicava Navarro, "això pot causar un ús incorrecte dels medicaments". Per tal d'evitar-ho, durant la xerrada es donen consells i es recomana per, sobre de tot, "respectar les pautes que ha marcat el metge de capçalera o l'especialista, i sobretot tenir clar com s'han de prendre aquests medicaments, ja estigui en dejú, havent menjat o deixant un interval de temps amb l'altra medicació", explicava la tècnica Tamara Navarro.

Es tracta de la primera cita de les xerrades organitzades per les regidories de Serveis Socials i de Salut Pública en el marc del cicle Més Salut, amb la col·laboració del Consell del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya. El cicle de xerrades al Casal d'Avis continuarà el pròxim 18 de novembre, amb la conferència 'La importància de seguir bé els tractaments', també a les 10.30 h i a càrrec d'Isabel Ríos. El cicle posarà el seu punt final el 25 de novembre, amb la xerrada 'La hipertensió, control i fàrmacs'.

J.S.