Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet inicia el tractament de la processionària del pi

Imatge 1.
Imatge 1
Els serveis de jardineria de l'Ajuntament han iniciat aquesta setmana el tractament contra la processionària del pi en els arbres dels voltants del bosc dels Pinetons i dels parcs Gassó Vargas i Anselm Clavé. Es tracta d'un procediment que utilitza productes biològics i ecològics, respectuosos amb el medi ambient i innocus per a les persones. Des de la regidoria de Medi Ambient, es recorda que el tractament es realitzarà durant la nit. La zona tractada queda encerclada i protegida per evitar que ningú tingui contacte amb el producte fitosanitari, tot i que es recorda que el producte emprat és innocu per a la població.
Per combatre les plagues i les infeccions de la vegetació urbana, com és el cas, l'Ajuntament de Ripollet sempre utilitza de manera prioritària els productes biològics, ecològics i sense elements químics. La resta de productes fitosanitaris, més agressius amb l'entorn natural, només és utilitzada en casos greus per als quals no existeixen altres mitjans i sempre amb una justificació i control exhaustius. Durant tot l'any, els Pinetons i la seva zona boscosa estan protegits d'aquest insecte gràcies a unes trampes de feromones que la Regidoria de Medi Ambient va instal·lar a la capçada d'alguns arbres. Les papallones mascles se senten atretes per aquest producte de manera que volen fins a les trampes on queden retingudes. D'aquesta forma, s'evita que fecundin les femelles i disminueix la població d'aquest insecte.

La processionària del pi o cuc del pi, 'Thaumetopoea pityocampa', és un lepidòpter que viu als nostres boscos que s'alimenta de les fulles dels pins de manera molt voraç, i tot i que no arriben a causar-los la mort poden provocar importants defoliacions. Els seus cossos desprenen uns pèls urticants que poden provocar greus molèsties per a la salut de les persones, ja que provoquen irritacions a la pell i les mucoses i, en alguns casos, al·lèrgies.

J.S.