Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal fa una aportació extraordinària de 100.000 euros per a beques de menjador

Imatge 1.
Imatge 1
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha informat que farà una aportació extraordinària de 100.000 euros per a complementar els ajuts individuals de menjador, que conjuntament amb l'aportació de 518.505'40 euros del tram variable del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya farà que 1.134 nens i nenes que estan dins els llindars de renda del tram variable, puguin gaudir d'un ajut del 50% del preu de l'àpat.
El president del Consell, Ignasi Giménez, ha explicat que tot i l'esforç que fan per poder complementar l'aportació de la Generalitat i arribar a més nens i nenes, "aquest esforç és insuficient i creiem que cal apostar per un canvi de model que sigui més homogeni i que elimini les beques de tram variable per tal que les beques siguin un dret i no depenguin d'uns pressupostos". Per part de la Generalitat, la consellera delegada d'Educació, Núria Colomé, ha assegurat que la seva prioritat és "poder garantir que cap família es quedi sense el suport que ha demanat". Tot i així, en aquests moments encara hi ha 1.306 nens i nenes vallesans sense ajut, tot i complir els requisits de la convocatòria per al curs 2015-2016.

Amb data de 29 d'octubre, al Vallès Occidental s'han atorgat 9.455 ajuts individuals de menjador. D'aquests, 8.324 són garantits (7.987 són del 50% i 337 del 100%). La resta, 1.134 s'han atorgat dins el tram variable i gràcies també a l'aportació extraordinària del Consell Comarcal. D'altra banda, diferents ajuntaments de la comarca estan aprovant aquestes setmanes aportacions per complementar aquests ajuts que s'atorguen des de la comarca.

R.H.