Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gran participació a la campanya de prevenció del glaucoma i la degeneració macular

Imatge 1.
Imatge 1
Ripollet va acollir al llarg de la setmana del 19 al 23 d'octubre la campanya de prevenció del glaucoma i la degeneració macular, que anualment es duu a terme a la nostra vila. Enguany, però, ha estat tot un èxit de participació. L'edició d'aquest 2015 ha assistit a 137 persones, 28 més que l'any passat. D'elles, 56 han estat homes i 81 dones.
Aquesta campanya és gratuïta, adreçada a persones majors de 40 anys i destinada a detectar aquestes dues importants alteracions oculars. Són dues malalties que afecten el nervi òptic i que apareixen a partir dels 60 anys. La campanya anual va començar el 2011, amb 426 visites fetes des d'aleshores fins a l'edició d'enguany. En aquestes revisions s'han detectat 4 persones amb un possible Glaucoma (pressió intraocular alta), 3 amb possible degeneració macular associada a l'edat i 37 persones amb cataracta o principi de cataracta.

El personal especialista de l'Institut Oftalmològic Tres Torres es va instal·lar a la plaça del Molí amb una unitat mòbil, on es feien tota una sèrie de proves a les persones interessades. Les proves permetien veure la pressió ocular, comprovar les diòptries i prevenir que no es desenvolupés també un cas de cataractes. Des del primer dia es van rebre una gran quantitat de sol·licituds per part de veïns i veïnes que s'hi van acostar i, de seguida, es van omplir totes les hores previstes de la setmana.

A les persones a les quals se'ls va detectar alguna incidència, se'ls va donar un petit informe perquè s'adrecessin al seu metge de referència. Per edats, la franja que més visites va realitzar és la compresa entre els 61 i 70 anys, amb 48 persones. La segueixen les franges entre 71 i 80 anys (34 visites) i entre 51 i 60 anys (31 persones). Onze persones que s'hi van adreçar tenien entre 40 i 50 anys, i fins a 13 persones tenien una edat entre els 81 i els 90 anys.

La regidora de Salut Pública, Mònica Laborda, ha fet una valoració molt positiva d'aquesta campanya, emmarcada en el cicle Més Salut i ha destacat "l'elevat grau de participació i acceptació de la campanya per part dels veïns i veïnes de Ripollet".

J.S.