Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal posa en marxa una campanya en l'àmbit educatiu contra la violència masclista

Imatge 1.
Imatge 1
Amb motiu de la commemoració el pròxim 25 de novembre del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Violència contra les dones, el Consell Comarcal ha posat en marxa aquest mes de novembre una campanya de sensibilització, que inclou tallers per als joves als instituts i una nova convocatòria del concurs Piula contra la violència masclista, que arriba a la seva 3a edició.
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ofereix durant aquest curs escolar més de 40 tallers als diferents instituts de la comarca, amb l'objectiu de sensibilitzar els joves del Vallès contra la violència masclista. Els tallers estan impartits per l'entitat de dones de Cerdanyola El Safareig, i van dirigits al jovent de 12 a 18 anys, amb una oferta de cinc tallers diferents adaptats a les característiques de cada grup d'edat. Així doncs, es treballen la construcció de la identitat, l'amor romàntic i les diverses situacions que poden portar a la violència dins d'una parella. Una novetat d'enguany és que els tallers poden realitzar-se a instituts, però també a centres i casals per a joves.

Paral·lelament, el Consell Comarcal ha convocat la 3a edició del concurs Piula contra la violència masclista, adreçada a joves d'entre 14 i 30 anys que visquin o estudiïn a la comarca. Per participar-hi cal crear una frase per respondre a la pregunta 'Què fas tu per no ser sexista?' que no tingui més de 110 caràcters (amb espais inclosos). Ha de ser una frase original, inèdita i sense abreviatures. Les bases es poden trobar a la pàgina web del Consell www.ccvoc.cat. Les frases s'han d'enviar com a molt tard el dia 30 de novembre, a través del web del Consell Comarcal o en un dels tallers als centres educatius. Els guanyadors i guanyadores opten a emportar-se una tablet o un ebook. A més, el centre amb més participants opta a un premi col·lectiu. Es pot seguir tota la informació de la campanya i totes les novetats del concurs al compte de twitter @PiulaVallesOcc.

Foto: Presentació de la campanya de sensibilització amb la presidenta de la Comissió Informativa de Benestar Social, Educació i Qualitat de vida, Maria Àngels Marcuello (al centre), amb la directora de l'Àrea, Fina Ramoneda (a l'esquerra) i la tècnica d'Igualtat, Judit Acosta (a la dreta).

J.S.