Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet s'aboca en la solidaritat vers els refugiats sirians

Imatge 1.
Imatge 1
Les accions solidàries de Ripollet en favor dels refugiats de Síria han estat tot un èxit de participació. Així ho va qualificar la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, en el programa 'Info Setmanal' de divendres passat a Ripollet Ràdio. Al llarg de les darreres setmanes i molt especialment durant les Jornades Solidàries, celebrades els dies 16 i 17 d'octubre, s'han recollit unes 400 caixes amb productes de primera necessitat, com ara roba d'abric, productes sanitaris o higiènics.
Tot el material ha estat centralitzat al casal de Joves on molts voluntaris han realitzat una tasca de classificació i empaquetat del material per a la seva posterior distribució. El 40% d'aquests productes recollits ja s'han posat a disposició de l'entitat Refugees Aid Barcelona, que els enviarà a tres camps de refugiats a Grècia.

A més, durant aquestes setmanes també s'han recaptat 790 euros (xifra corresponent a dilluns, 26 d'octubre) en el compte que l'Ajuntament de Ripollet va obrir per rebre aportacions econòmiques de ciutadans, entitats i empreses. El número de compte ES592100 3086 7322 0004 7727 de Caixabank restarà obert fins al pròxim 30 d'octubre. Així mateix, la destinació final dels diners es decidirà a l'assemblea que convocarà l'Ajuntament el 5 de novembre a les 19.30 hores al Centre Cultural.

Des de l'Ajuntament s'ha fet una valoració molt positiva tant de la tasca dels voluntaris i entitats com de la solidaritat amb els refugiats demostrada pels ciutadans de Ripollet. Dies abans de les Jornades Solidàries, les escoles Gassó i Vidal, Tiana, Martinet, Pinetons i l'institut Lluís Companys van realitzar una recollida solidària, tant de roba com d'aportacions econòmiques, que va tenir el seu colofó el dia 16, amb un berenar organitzat a les escoles Martinet i Pinetons. L'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell va recaptar fons aprofitant la seva sessió teatral, i les entitats esportives Club de Bàsquet Sant Gabriel, l'Escola de Futbol Base i la Penya Deportiva Pajaril també hi van col·laborar en els seus enfrontaments del cap de setmana. Els Encants dels Aturats es van convertir en un punt de recollida, acollint a més una batucada de l'entitat Rhythm'n'Moyo. Finalment, les Jornades van posar punt final amb un concert a càrrec de l'entitat Kanyapollet.

Reyes Muñoz va agrair a l'Info la solidaritat dels ripolletencs i va explicar que aquesta campanya continuarà el mes de novembre, quan està previst que arribin els primers refugiats a Catalunya, especialment a poblacions properes, com ara Sabadell.

J.S.