Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Valeo marxarà finalment de Catalunya, però vol negociar un trasllat ordenat i consensuat

Imatge 1.
Imatge 1
El conseller d'Empresa i Ocupació en funcions, Felip Puig, va afirmar diumenge, 18 d'octubre, durant un acte a Olot (Girona), que "lamentablement" la multinacional francesa Valeo, amb una planta a Martorelles, ha decidit "anar-se'n de Catalunya" i traslladar-se a Saragossa. Així doncs, la firma manté la seva intenció de traslladar la producció, malgrat les informacions dels darrers dies, que parlaven d'una negociació que podria mantenir activa la fàbrica. Aquesta escletxa havia alimentat l'esperança dels seus 250 treballadors, dels quals n'hi ha alguns que són veïns de Ripollet.
La direcció de Valeo va matisar les últimes informacions i va confirmar al comitè d'empresa que la negociació ha de servir per trobar un acord que permeti un "trasllat ordenat i consensuat". Durant aquesta setmana s'han marcat diferents reunions per continuar la negociació, amb una primera trobada dimarts, 20 d'octubre.

Els 250 treballadors de la planta mantenen la vaga indefinida que van iniciar el 23 de juliol i el bloqueig de la planta. El conseller Felip Puig, d'altra banda, va assegurar que la Generalitat treballarà, s'esforçarà i farà tot el possible per recuperar l'ocupació, substituir l'empresa ràpidament i intentar que els treballadors no es quedin al carrer, sense cap més sortida.

R.H./J.S.