Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centro Aragonés culmina dilluns, 12 d'octubre, la celebració de les Festes del Pilar

Imatge 1.
Imatge 1
Dilluns, 12 d'octubre, el Centro Aragonés celebrarà les Festes del Pilar. Els actes començaran a dos quarts de nou del matí amb un 'chupinazo'. Una hora més tard començarà la concentració de socis i simpatitzants de l'entitat, els quals assistiran a la traca en honor a la Verge del Pilar. Tot seguir, a dos quarts d'onze del matí, s'iniciarà una processó des del Centro Aragonés fins a l'església de Sant Esteve, on es farà una ofrena floral a la Verge. La processó passarà pel carrer Nou, rambla de Sant Esteve, rambla de Sant Jordi, carrers de Pau Casals, Calvari, Lluna, Montcada i Padró, i comptarà amb la participació dels Gegants de Ripollet.
A les dotze del migdia començarà a l'església de Sant Esteve una missa aragonesa, i a dos quarts de dues de la tarda hi haurà una recepció d'autoritats i simpatitzants amb vi d'honor que continuarà una hora més tard amb un dinar de germanor. Els actes de les Festes del Pilar continuaran a les sis de la tarda amb un espectacle de jotes al Teatre Auditori del Mercat Vell amb el grup Estirpe Aragonia, d'Osca, amb vestíbul obert a càrrec de La Careta Teatre. El preu d'aquest espectacle per als socis del Centro Aragonés serà de quatre euros, mentre que els no socis hauran de pagar-ne vuit.

Els actes de dilluns posaran punt final a unes Festes del Pilar que ja van començar el 26 de setembre i s'han anat realitzant actes cada cap de setmana des de llavors. El tret de sortida el va donar la lectura del pregó, la qual va anar a càrrec del vicepresident de les Corts d'Aragó, Antonio Torres. També es van atorgar les distincions de Soci de Mèrit a Engracia Villanueva i, a títol pòstum, en José Luis Puértolas i en Antonio Martínez. Els actes precedents també van comptar amb un campionat de llançament d'espardenyes, una lliga de 'guiñote', un torneig de dòmino i diversos àpats tradicionals aragonesos i actes culturals.

E.P.