Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Gegants estrenen gegantó i ball durant la 25a Trobada

Imatge 1.
Imatge 1
Els Gegants de Ripollet van celebrar el passat diumenge, 4 d'octubre, la 25a edició de la seva Trobada. Una cita molt especial, on l'entitat local va aconseguir reunir 12 de les colles que van participar a la primera trobada, l'any 1990. L'aniversari, que va ser tot un èxit, va comptar amb l'estrena del Gegantó de la colla i la presentació del Ball dels Gegants de Ripollet, escrit per l'Enric Montsant i coreografiat per Josep Torrella. També va ser destacada la presència dels gegants de la Ciutat de Barcelona, que no surten habitualment de la Ciutat Comptal.
La jornada va comptar amb la tradicional plantada al parc del Primer de maig, la cercavila per la rambla i el ball a les pistes de l'ESBAR. Com sempre, els Gegants també van estar acompanyats per la colla de Grallers de Ripollet.

1990-2015
Després de la desaparició dels gegants de Ripollet durant els anys 30, l'any 1990 arribava a Ripollet la primera parella de gegants, en Pere i n'Elisenda, que van ser batejats durant una gran festa, amb el suport de l'Olimpiada Cultural 1992, apadrinats pels gegants de Terrassa i els Gegants de la Ciutat de Barcelona. Durant aquests 25 anys la familia de gegants ha anat creixent. Primer amb els mestres gegantons Gonçal i Teresita i després amb els gegantonets, el Jordi i la Mariona.

Fotos: PMC.
 
R.H.