Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet, primer consistori català que hissa la bandera bisexual

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dimecres, 23 de setembre, poc després del migdia, l'Ajuntament de Ripollet es convertia en el primer consistori de Catalunya que hissava la bandera del col·lectiu bisexual, com a commemoració del Dia de la Visibilitat Bisexual. Uns minuts abans, l'alcalde de la vila, José M. Osuna, havia rebut a una representació de les entitats Enrenou, LesBiCat, Gais en positiu i Sinver, acompanyats del president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez. Osuna va traslladar tot el seu suport en representació del consistori a les associacions i a les seves reivindicacions.
L'alcalde va definir la hissada de la bandera bisexual com "un gest simbòlic", però "important a l'hora de donar aquesta visibilitat que tant es reclama". Tant José M. Osuna com el regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, van engrescar les entitats a "col·laborar amb l'Ajuntament, criticant, assessorant, insistint i posant a sobre la taula qualsevol iniciativa" que creguin beneficiosa per al seu col·lectiu i per posar fi als prejudicis i la discriminació.

Marta Velasco, en representació de les entitats Enrenou i LesBiCat, va explicar que el gran problema amb el qual es troben els seus membres és la invisibilitat, en àmbits tan habituals com el sanitari. "En les exploracions ginecològiques, si dic que mantinc relacions amb una noia, automàticament se'm defineix com a lesbiana, sense tenir en compte que, com a bisexual, també puc mantenir relacions amb homes, i que això pot repercutir en les proves o tractaments que he de prendre", ha explicat Velasco. El treball de visibilització hauria d'incloure també formació per als professionals, metgesses i infermeres, per poder abordar les problemàtiques i neguits d'aquest col·lectiu amb èxit, ha afegit Joaquim Roqueta, president de Gais en positiu.

Les entitats també lamenten la manca d'estudis sobre la salut i la discriminació que reben les persones bisexuals. Segons han explicat, a Estats Units, un estudi concloïa que les persones bisexuals tenen un índex d'ansietat i pressió social major que els homosexuals. Segons el seu parer, això és provocat per la falta de grups de suport o espais compartits específics per a bisexuals.

J.S.