Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Celebrat el Ple del sorteig dels membres de les meses electorals

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dimecres, 2 de setembre, s'ha celebrat el Ple extraordinari convocat per tal d'efectuar el sorteig dels membres que han d'integrar les meses electorals per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre. El procés electoral va iniciar-se el 3 d'agost, amb la convocatòria d'eleccions realitzada pel Govern i publicada al DOGC. A continuació, van romandre exposades les llistes del cens electorals, per tal que totes les persones puguin comprovar la correcció de les seves dades i, així, no tenir cap inconvenient per exercir el dret a vot.
Pel que fa al mecanisme del sorteig, s'ha efectuat mitjançant un programa informàtic de l'Institut Nacional d'Estadística. Així, entre tots els electors de Ripollet han estat triats els 126 titulars i 253 suplents que integraran les meses electorals.

Durant aquesta setmana es notificarà aquest nomenament als escollits que, en cas de no poder fer aquesta funció el dia de les eleccions, podran presentar una excusa a la Junta Electoral de Zona, fins el 12 de setembre. Aquesta excusa ha d'anar acompanyada dels motius que justifiquen la impossibilitat d'assistir el dia de les votacions.

Juntament amb la notificació del nomenament, s'emplaça als membres pel 27 de setembre, a les 8 del matí, i se'ls adjunten les instruccions per a realitzar la seva tasca el millor possible el dia de les eleccions. Quant al vot per correu, recordar que cal sol·licitar-lo a l'oficina de correus fins el 17 de setembre.

En aquesta convocatòria d'eleccions tornaran a treballar persones en atur de Ripollet, les quals faran tasques de representants de l'administració i de la brigada municipal, col·laborant així per tal que hi hagi un bon funcionament de la jornada electoral. El personal estarà distribuït en 9 col·legis electorals amb 42 meses que es constituiran a les vuit del matí del 27 de setembre. Durant el dia de la celebració dels comicis es faran sondejos del nombre de vots a les 14 i a les 18 hores. Tota aquesta informació serà consultable en temps real a través de la web municipal ripollet.cat. La campanya electoral es farà de l'11 al 25 de setembre.

E.P.