Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 5.800 escolars comencen el nou curs el 14 de setembre

Imatge 1.
Imatge 1
El 14 de setembre, al voltant de 4.381 nens i nenes d'educació infantil i primària i uns 1.507 de secundària començaran el curs 2015-2016. Enguany, no hi ha prevista cap aula provisional ni cap canvi extraodinari. Com és habitual, durant aquest estiu s'han realitzat un bon nombre d'actuacions de millora als diferents centres educatius. Per part de la Generalitat, s'ha fet una nova porta d'emergència al menjador de l'escola Anselm Clavé i quatre actuacions a l'escola Tiana, d'arranjament de les façanes, humitats i la instal·lació de dos baixants a la coberta de la pista esportiva. Per part de la Brigada i el PMO també s'han realitzat nombroses actuacions, entre elles l'habilitació d'un nou despatx a l'escola Anselm Clavé, així com de pintura i la millora d'instal·lacions elèctriques a diverses escoles.
Per altra banda, la Regidoria d'Educació està treballant en la nova Guia d'Activitats Educatives, on es podrà trobar un ampli ventall d'activitats ofertes per diversos departaments municipals i entitats. La seva consulta es podrà fer online, al web de l'Ajuntament , a partir d'aquest mes.

Les escoles, més sostenibles

Després de l'experiència endegada el curs passat per un bon nombre de centres educatius per treballar conjuntament en l'educació per la sostenibilitat, els centres han decidit reprendre les reunions al setembre i amb la voluntat que altres escoles puguin adherir-s'hi. A aquesta proposta s'hi va adherir la Regidoria de Medi Ambient, la Casa Natura així com el Centre de Recursos Pedagògics i compta amb el suport de Xarxa d'escoles per a la sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Des del mes de setembre de 2014, l'institut Can Mas i les escoles Gassó i Vidal, Fedac, Anselm Clavé, Palau Ausit, Sant Gabriel i la llar d'infants Xiquilàndia s'han reunit periòdicament per establir les bases d'aquesta xarxa local i començar a treballar en temes concrets. També s'ha creat un espai virtual, la Xarxa per l'Educació en la Sostenibilitat, on els participants poden dipositar la documentació a treballar per compartir-la entre tots. El curs passat es va treballar la reducció de la utilització del paper de plata en els embolcalls de l'entrepà.

E.P.