Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Millores i ajustos en la neteja de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
El regidor de Neteja de la Via Pública, Santos Gómez, ha fet públiques les millores i ajustos que s'estan introduint en la neteja dels carrers de Ripollet, per tal de combatre la brutícia d'alguns indrets. Les principals novetats són el reforç del servei a la passarel·la del riu, que s'incrementa dels 2 als 6 dies a la setmana; la neteja del voltant dels contenidors, que passa de realitzar-se 2 cops a 3 setmanals i al barri de Tiana, on només passava una escombradora una vegada a la setmana, ara s'hi destinarà un operari fix cada dia. A més, s'han demanat 10 contenidors més per posar a diferents punts on feia falta, s'han inclòs les voreres dins els treballs de baldeig periòdic dels carrers i els polígons industrials, que no tenien neteja, es faran un dia al mes.

Possible pla d'ocupació per reforçar la neteja
El regidor de Neteja, Santos Gómez, ha lamentat els pocs recursos personals que hi ha per netejar els carrers, que, per motius d'estalvi, els darrers anys s'han reduït pràcticament la meitat, de 27 a 16 operaris. És per això que, s'està estudiant la possibilitat de fer un pla d'ocupació, per a la contractació de 10 persones a mitja jornada. Es tractaria d'una prova pilot, que duraria 3 mesos i que serviria de reforç a les tardes a l'actual servei que presta Urbaser.

Civisme i Residu Zero
Santos també ha mostrat la seva preocupació per l'incivisme. Per la seva part, la primera tinent d'alcalde, ha manifestat que la clau està en el treball amb la societat, en l'educació, en lloc de la sanció, que, per a Castillejo, hauria de ser l'últim pas. En aquest sentit, ha avançat que s'està en converses amb la CEPA-Ecologistes en Acció per introduir a Ripollet l'Estratègia del Residu i Emissió Zero, per un model més sostenible de consum i, alhora, de la gestió dels residus.