Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde i l'exalcalde de Ripollet prenen possessió del càrrec de consellers comarcals

Imatge 1.
Imatge 1
El passat divendres, 17 de juliol, es va constituir el Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental pel mandat 2015-2019. El socialista Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès, ha estat escollit com a nou president. També van prendre possessió els 39 consellers i conselleres comarcals, entre ells l'alcalde de Ripollet, Jose Maria Osuna, com a conseller de la Coalició Candidatura d'Unitat Popular-Poble Actiu i l'exalcalde Juan Parralejo, com a conseller de la coalició socialista Candidatura de Progrés.
Durant el seu discurs d'investidura, Giménez va començar demanant a tots els consellers que dubtessin d'ell, és a dir, que posin en qüestió les seves propostes, com a essència de la democràcia. El ja president del Consell Comarcal es va comprometre a ser transparents i canviar formes de fer i actuar, així com a aconseguir que el Consell Comarcal sigui un espai de discussió, per també de consens, generant confiança i seguretat a tothom. L'alcalde de Castellar va explicar que cal plasmar els nous horitzons en un nou Pla d'Actuació comarcal, "que reculli noves línies de treball, explorant noves formes de treballar entre els municipis i entre ens de diferent ordre, incentivant la mancomunació de serveis, ajudant als municipis més petits en tot allò que tingui a veure amb la modernització de l'administració, en matèria d'Habitatge i mediació", així com en matèria d'Energia i promoció econòmica. El president del Consell Comarcal va acabar demanant un debat que abordi temes tan importants com la possible fusió amb el Vallès Oriental o la relació amb el conjunt de l'Àrea Metropolitana, amb l'objectiu de "poder parlar de tu a tu amb Barcelona".

Del total de consellers, 9 són del PSC, 7 d'ERC, 6 de CiU, 6 d'Entesa, 5 de Poble Actiu, 4 de Ciutadans i 2 del PP. En aquest mandat repeteixen 11 consellers respecte al mandat anterior i compta amb 7 grups, entre ells Ciutadans, que entra per primera vegada.

R.H.