Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La PAH-Ripollet celebra l'aprovació de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica

Imatge 1.
Imatge 1
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Ripollet va viure aquest dijous, 9 de juliol, un dia ple d'emocions, que va definir com a "una petita gran victòria". La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra els desnonaments i la pobresa energètica va superar el debat a la seva totalitat en el Parlament de Catalunya. Cap dels grups parlamentaris es va oposar a la seva tramitació i, de fet, tots van mostrar la seva intenció de retallar terminis per poder-ho aprovar abans d'acabar aquest mes de juliol, en l'últim ple del Parlament abans de les eleccions.

Al debat parlamentari hi van intervenir les tres entitats promotores de la ILP: l'Observatori DESC, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Els grups polítics d'ERC, PSC, ICV-EuiA, la CUP i la diputada no adscrita Marina Geli es van mostrar totalment a favor del text. Per la seva banda, Convergència Democràtica i Unió Democràtica van evitar posicionar-se, però s'està negociant per aprovar un text que "respecta el contingut i l'efectivitat de les mesures de la ILP", tal com expliquen en un comunicat de premsa. Tant Ciutadans com el Partit Popular han avançat que presentaran esmenes.

Des de la PAH, es mostren optimistes al verificar que existeix una majoria política àmplia a favor d'aquest text, format per ERC, PSC, ICV-EUiA, la CUP i la probable incorporació de CDC i UDC, que permetria l'aprovació d'un text que "respondria a les expectatives del grup promotor i als objectius de mínims i d'urgència de la ILP".

Fotos: PAH-Ripollet

J.S.