Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Marxa contra l'Atur i la Pobresa arriba a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1

Aquest dimarts, 7 de juliol, va arribar a Ripollet la tercera edició de la Marxa contra l'Atur, la Precarietat, la Pobresa i la Desigualtat, en la qual van participar l'Associació d'Aturats de Cerdanyola i Ripollet i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Ripollet.


La Marxa va iniciar una manifestació pels carrers del municipi a dos quarts de nou, a la qual es va sumar una representació del govern municipal, encapçalada pel mateix alcalde de Ripollet, José María Osuna. A dos quarts d'onze, representants de la Marxa es van reunir amb l'alcalde per transmetre-li les seves reivindicacions. "Ens han demanat el suport a la ILP d'emergència habitacional i pobresa energètica, i a la ILP de renda garantida mínima, perquè es tirin endavant tal com s'han plantejat, i ens hem compromès a promoure mocions a favor d'aquestes iniciatives", ha explicat l'alcalde José María Osuna.

Els representants de la Marxa també han demanat al govern municipal que no apliqui, en la mesura de les seves possibilitats, la reforma laboral impulsada pel govern central. L'alcalde ha confirmat la intenció de no aplicar aquells punts que afecten els drets dels treballadors i defensar els seus drets, tant en el cas del personal de l'Ajuntament com dels empleats d'empreses subcontractats. En la conversa amb les entitats impulsores de la Marxa contra l'atur, José María Osuna els ha assegurat que el nou govern municipal treballa per "anar més enllà de les bones intencions i voluntats per aconseguir que, a curt o mig termini, aquestes reivindicacions es puguin fer realitat".

La Marxa va continuar el seu camí cap a Cerdanyola, que l'havia de portar per diferents localitats de tot Catalunya fins al 9 de juliol. Precisament, dijous 9 de juliol, la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica va passar el primer tràmit parlamentari sense cap esmena a la seva totalitat. Així doncs, està previst que s'aprovi a finals d'aquest mes de juliol en l'últim ple del Parlament de Catalunya.

E.P./J.S