Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dissabte es constitueix el nou consistori de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dissabte, dia 13 de juny, tindrà lloc la sessió constitutiva de l'Ajuntament de Ripollet per al mandat 2015-2019. L'acte tindrà lloc a les 12 hores i, per limitació aforament, es podrà seguir des de l'exterior a través d'una megafonia, connectada a Ripollet Ràdio, que retransmetrà el Ple en directe i una pantalla de circuït tancat de televisió, gràcies a la col·laboració de Ripollet Història Image. Des de Decidim, Podem i Mai Més s'ha fet una crida a través de les xarxes socials per assistir a la proclamació del nou alcalde. Els que vulguin seguir-ho des de casa, a més de per la ràdio, també podran fer-ho a través del canal Ripollet TV a YouTube.

Protocol de l'acte
Els regidors i regidores electes estan convocats a les 12 hores a aquest acte protocol.lari, que s'iniciarà amb la constitució de la mesa d'edat, formada pels regidors de major i menor edat. Aquests seran els primers en prestar jurament o promesa d'acord amb la fórmula establerta a la normativa vigent.
A continuació, el president de la mesa anirà cridant la resta d'electes, començant per la candidatura que ha comptat amb major nombre de vots a les darreres eleccions municipals. Comprovat que existeix quòrum suficient per celebrar la sessió, es continuarà amb el jurament o promesa de la resta de regidors i regidores electes, declarant-se constituïda la nova corporació.

Tot seguit, el president de la mesa preguntarà si algun regidor o regidora dels que encapçala la seva llista vol retirar la seva candidatura a alcalde i es procedirà a la votació secreta, en una urna col.locada davant del president de la mesa. Una vegada fet l'escrutini, el president proclamarà alcalde a qui obtingui la majoria absoluta de vots, és a dir, 11 dels 21 que integren la corporació. En el cas que ningú l'obtingués, seria alcalde qui encapçali la llista més votada pels electors.

Després de la proclamació del nou alcalde, aquest ocuparà el seient presidencial i efectuarà el jurament o promesa del nou càrrec, rebent els símbols de comandament i passant a presidir el Ple. En aquest moment, el nou alcalde cedirà la paraula als portaveus dels diferents grups municipals constituïts i ell mateix efectuarà un parlament final, tancant l'acte i aixecant la sessió.

Foto:
- Sala de Plens preparada per a l'acte de dissabte (Foto d'Antonio Buiza).

R.H.