Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet es torna a omplir de flors pel Corpus

Imatge 1.
Imatge 1
Els carrers del Nucli Antic es tornaran a omplir de flors i tradició aquest diumenge, 7 de juny, amb la celebració del Corpus. Malgrat mantenir el seu origen religiós, la festa s'ha convertit en un esdeveniment social, cultural i festiu. La seva transcendència a la nostra població es deu, en bona part, a la feina feta per l'Associació Cultura i Tradició.
Enguany, com a novetats, s'amplia el nombre de carrers amb catifes i, per tant, el recorregut de la processó. A més, es recuperen les antigues enramades a diversos punts. L'entitat ha encarregat 10.000 clavells per a la confecció de les catifes, així com ginesta, xiprer, gespa, terra de pinyó, esclòfia d'arròs i encenalls tenyits de diferents colors. Les persones que vulguin col·laborar en la tallada de la flor, poden apropar-se dissabte, dia 6, a les 17 hores, a la placeta que hi ha darrere de la plaça d'en Clos. 

Corpus 2015

- A les 8 hores, inici de la mostra de catifes florals als carrers del nucli antic. Pot participar-hi tothom que vulgui. A partir de les 12 h i fins a les 20 h es podran visitar les catifes.

- D'11 a 14 h i de 17.30 a 19.30 h, al carrer dels Afores, 14, Mostra Fotogràfica Corpus 2014, una selecció d'imatges realitzades pels membres de l'entitat Acció Fotogràfica Ripollet i l'exposició 11 anys de cartells del Corpus.

- 12 h. Cercavila dels Trabucaires de Ripollet.

- 19 h. Missa solemne a l'església de Sant Esteve.

- 20 h. Processó de Corpus pels carrers de la Salut, plaça Clos, Afores, Dr. Figarola, del Sol, Anselm Clavé, Nou, Montcada, Plaça Onze de Setembre, carrer de la Lluna, Calvari, Anselm Clavé, Nou i arribada a l'església de Sant Esteve. Acompanyada per la banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès.

- Durant tot el dia es podrà veure l'ou com balla al pati de l'àbsis de l'església.

R.H./J.S.