Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Resultats de les Eleccions Municipals de Ripollet 2015

Imatge 1.
Imatge 1
Amb el 100% escrutat, la llista més votada a les Eleccions Municipals de Ripollet ha estat Ara Decidim Ripollet, amb un 33,74% (4.750 vots) i 9 regidors. Aquesta formació és la que ha sortit més reforçada, amb un increment de 5 regidors, gràcies al nou projecte del Compromís amb Podem, Procés Constituent i Mai Més, que li ha comportat doblar els vots. Com a segona força, queda el PSC (22,36%, 3.148 vots), que perd un regidor, passant de 7 a 6. Ciutadans entra al Consistori amb 3 regidors (13,13%, 1.848 vots). A continuació, el PP pateix una dràstica baixada, passant de 4 regidors a 1 (6,67%, 939 vots), la mateixa sort que CiU, que també es queda en un sol regidor (6,29%, 886 vots). Finalment, recobra la representació ERC, amb una regidora (6,6%, 929 vots). En canvi, ICV i EU, que aquestes eleccions van concorrer per separat, han perdut la representació en no arribar al 5%.

Una de les claus per interpretar el canvi polític de la localitat és l'increment de la participació, que segueix la tendència de la província i Catalunya. En aquesta ocasió, a Ripollet ha estat del 53,37% (14.225 votants), un 6,02% més que al 2011. Ara s'obre el període formar govern, de cara a la constitució del nou Ajuntament i el seu equip de govern, el 13 de juny.

Podeu consultar els resultats definitius a la pàgina web del Ministeri de d'Interior.

Cobertura de la jornada
A més de la cobertura via web de la jornada, en tancar els col·legis electorals, Ripollet Ràdio va emetre l'especial La Nit de les Eleccions, en connexió amb les seus electorals, tertúlia política i les dades de l'escrutini minut a minut. Simultàniament, es van anar actualitzant els resultats electorals via web i als canals d'InfoRipollet a les xarxes socials.

* Podcat els programa de ràdio La Nit de les Eleccions.
* Canal de vídeo del programa a Ripollet TV.
* Xarxes socials InfoRipollet: #eleccionsripollet a Twitter i Facebook.

Fotos:
- gràfic dels resultats
- un col·legi electoral de Ripollet
- seu electoral d'Ara Decidim Ripollet, celebrant la victòria electoral


VÍDEO DEL PROGRAMA ESPECIAL 'LA NIT DE LES ELECCIONS DE RIPOLLET 2015'
VÍDEO DEL DEBAT ELECTORAL DE RIPOLLET RÀDIO