Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Segon aniversari de ripollet.orgReconeguda com una de les 25 millors webs d'Espanya

Avui 24 de juliol fa dos anys que l'Ajuntament de Ripollet va posar en marxa el portal municipal d'Internet ripollet.org. La celebració coincideix amb la publicació de l'informe realitzat per la Fundación Auna, que classifica Ripollet en lloc 25 d'entre 700 webs d'administracions públiques de l'Estat. El III Informe Anual eEspaña 2003 és un document de referència nacional dins el sector de les telecomunicacions, basat en 30 indicadors de qualitat, oferta de serveis, accessibilitat i disponibilitat de gestions on-line. El site municipal de Ripollet ocupa la posició 25 de les 700 webs analitzades a nivell nacional, de les quals 316 corresponen a ajuntaments de més de 20.000 habitants. Entre els 25, el primer lloc està ocupat per l'Ajuntament de Barcelona, seguit d'una desena d'ajuntaments catalans més: l'Hospitalet, Castelldefels, Manresa, Sant Boi, Vilafranca i Mataró. Al capdavant del ranking també hi ha 4 ajuntaments vallesans: Terrassa (3), Rubí (13), Sabadell (14) i Ripollet (25).

65.000 visites en 2 anys
Ripollet.org ha estat desenvolupat íntegrament pels Serveis Informàtics i de Comunicació de l'Ajuntament de Ripollet, amb disseny, programari i continguts de producció pròpia. La mitjana de visites diàries actuals per IP/dia és d'unes 150. El dia de major afluència d'internautes va ser el 25 de maig, amb 853. Aquell dia, els internautes van poder seguir el recompte electoral i les emissions de Ripollet Ràdio en viu a través de la xarxa. Segons fonts del comptador Netstat, des de juliol de 2001, la web municipal ha rebut prop de 65.000 visites, de les quals un 10 % han estat realitzades des de l'estranger.

Què és la Fundación Auna?
La Fundación AUNA forma part del Grupo Auna, Operadores de Telecomunicaciones S.A, unió d'Amena i Menta. El seu objectiu és contribuir al desenvolupament de la Societat de la Informació a Espanya, en benefici dels ciutadans, les empreses i les institucions. Les activitats que duu a terme la Fundación AUNA es centren en la formació, I+D, l'anàlisi i prospectiva i en la publicació d'estudis i llibres sobre diferents aspectes de la Societat de la Informació i Tecnologies de la Informació i Comunicació.

Fonts: Fundación Auna, Localret i Netstat