Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet presenta la Guia sobre la Llei contra l'homofòbia

Imatge 1.
Imatge 1
L'alcalde de la ciutat, Juan Parralejo, i la regidora de Polítiques d'Igualtat, Maria del Mar Viera, van presentar aquest dilluns, 4 de maig, la Guia Pràctica sobre la Llei contra l'homofòbia. El consistori ha col·laborat en l'edició d'aquesta guia, endegada des de l'Observatori contra l'Homofòbia, arran de la signatura fa uns mesos d'un acord de col·laboració amb l'organisme. Ripollet ha estat el primer municipi de Catalunya en signar aquest acord amb l'Observatori, una col·laboració que té com a un dels principals objectius l'edició i difusió d'aquesta guia.

La Guia Pràctica sobre la Llei 11/2014 del 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, té un valor didàctic. En poques pàgines assenyala les infraccions que preveu la llei i el procediment que han de seguir els ciutadans per presentar qualsevol denúncia. La Guia indica a quina administració s'han d'adreçar les víctimes, així com els formularis que han de presentar per denunciar qualsevol actitut homòfoba. L'acord entre l'Ajuntament i l'Observatori inclou altres accions, com ara una jornada formativa que va tenir lloc a mitjans de maig, en la qual hi van participar representants dels diferents departaments del consistori.

Entre les futures activitats que s'organitzaran arran de l'acord signat entre organisme i consistori, en destaca la xerrada que oferirà el pròxim 18 de maig Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori contra l'Homofòbia. La conferència, que tindrà lloc a partir de les 18 hores, a la Sala d'Actes del Centre Cultural, coincidirà amb el Dia Internacional contra l'Homofòbia.

J.S.