Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta Local de Seguretat fa balanç de 2014

Imatge 1.
Imatge 1
El passat dia 2 de març es va celebrar la primera reunió de la Junta Local de Seguretat de 2015. Aquesta trobada, presidida per l'alcalde, Juan Parralejo, va comptar amb l'assistència del Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea; el tinent d'alcalde de Governació, Ferran Tornel, a més dels caps dels cossos policials dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Ripollet. Els comandaments dels Mossos i de la Policia Local van comentar els aspectes més rellevants de les actuacions dutes a terme durant l'any 2014 al municipi.
Des del cos dels Mossos d'Esquadra, es va destacar la reducció d'un 7,9 per cent d'infraccions penals al 2014 respecte del 2013, corresponent un 77 per cent de totes les infraccions penals a danys contra el patrimoni. També s'han reduït un 9,8 per cent els delictes i un 3,1 per cent les faltes contra el patrimoni. Tot i que s'ha produït un increment del furts i els robatoris a domicili, s'han reduït un 5,9 per cent els robatoris violents i un 47,3 per cent els robatoris a interior de vehicle.

Els Mossos d'Esquadra també fan una bona valoració de la campanya de Nadal, amb continuïtat amb els resultats de les campanyes anteriors de 2013 i 2014 i van destacar l'assistència de 1.548 persones a les diverses presentacions i col·loquis organitzats amb joventut, gent gran, comerciants, mares i pares d'alumnes i veïns i veïnes en general. L'objectiu d'aquestes xerrades és donar informació sobre les amenaces més actuals en àmbits com les xarxes socials, els robatoris i estafes a gent gran, així com els criteris l'actuació en el cas de ser víctima d'un delicte o si es té la sospita de poder ser-ho.

Per a l'any 2015, els Mossos d'Esquadra tenen l'objectiu de continuar treballant la confiança del poble en la policia i que els veïns i veïnes recordin que, davant qualsevol fet, sospita o informació, s'han de posar en contacte de la manera més ràpida possible amb la policia. També continuaran col.laborant amb les escoles, instituts i altres entitats que tinguin a veure amb l'educació de la infància i la joventut i, per últim, continuaran treballant amb l'entorn de la gent gran, familiars i cuidadors, per ajudar a prevenir els delictes sobre aquest col·lectiu.

Pel que fa a la memòria de la Policia Local de l'any 2014, durant l'any passat van fer prop de 400 actuacions, essent 182 contra delictes, 70 contra faltes i la resta altres diligències. Quant als accidents de circulació, la Policia Local va actuar en 167, 8 d'ells greus, mantenint-se pràcticament sense cap variació l'estadística respecte l'any 2013. Durant l'any 2014 només ha hagut una víctima mortal per accident de circulació en el nostre municipi. Segons el consistori, aquest fet també és conseqüència de les millores de la senyalització, el manteniment i la restauració de la senyalització horitzontal; l'eliminació de punts negres, les campanyes de prevenció, informació i vigilància, educació viària, juntament amb la coordinació i planificació del treball de camp desenvolupat per la Policia Local.

R.H.