Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es posa en marxa un projecte d'horta ecològica per a persones en situació de vulnerabilitat

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest divendres s'ha presentat el projecte d'horta ecològica de Ripollet, situada al costat dels horts municipals, a la zona del Molí d'en Xec. La iniciativa ha estat impulsada per la cooperativa El Jardinet, amb el suport econòmic de la Fundació "la Caixa" i l'aportació dels terrenys de mitja hectària, realitzada per l'Ajuntament de Ripollet.

La iniciativa té per objectiu proporcionar la formació laboral i l'aprenentatge dins el sector de l'agricultura ecològica a persones en situació de vulnerabilitat social, al llarg d'un any. Actualment participen en el projecte 14 usuaris, tutelats pels Serveis Socials municipals. L'experiència ajudarà a cobrir les necessitats bàsiques d'autoconsum d'aliments frescos als participants i els excedents seran aportats a Càrites, fomentant les relacions humanes, promourà la pertinença al grup i crearà xarxes de suport ciutadà.

Aquest divendres, 20 de febrer, s'ha fet una visita a l'horta, encapçalada per l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, acompanyat de la regidora de Medi Ambient, Gemma Edo. També ha comptat amb l'assistència dels representants de CaixaBank Inés Jiménez, Directora d´Àrea de negoci de Sant Cugat-Rubí-Cerdanyola i Ripollet, i Jordi Vallespí, Director de l'oficina 3086- MercaCentre, ja que aquest projecte d'horta social està promogut per l'Obra Social "La Caixa" i executat per formadors de la cooperativa Jardinet, SCCL., que també treballa en el manteniment de les zones verdes del municipi.

Obra social
"la Caixa" ha donat al projecte 45.000 euros, dins la tercera convocatòria de 2014 del Programa d'Ajudes a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'Obra Social "la Caixa". L'Obra Social ha culminat l'any 2014 la integració a la Fundació Bancària "la Caixa". Aquest canvi organitzatiu, fruit de la necessitat d'adaptar-se al nou marc legal, ha permès incrementar la capacitat operativa i blindar, encara més, la continuïtat del compromís social de l'entitat, un dels seus símbols d'identitat més singulars i irrenunciables des que va néixer el 1904.

L'entitat ha informat que mantindrà el pressupost de la seva Obra Social durant el 2015 en 500 milions d'euros, la mateixa xifra pressupostada en els darrers 7 anys. Al 2014, més de 9.500.000 de persones (superant els 8.784.752 participants el 2013) van participar i es van beneficiar de totes les activitats, programes i iniciatives impulsades per la Fundació Bancària "la Caixa" en el marc de la seva Obra Social.