Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou projecte d'educació mediambiental: La Jugatecambiental

Imatge 1.
Imatge 1
El proper diumenge, 1 de març de 2015, començaran les activitats d'un nou espai de dinamització d'activitats d'educació per la sostenibilitat al parc dels Pinetons: la Jugatecambiental. Els projectes de Jugatecambiental tenen com a objectiu la promoció dels valors del parc i oferir un espai de joc i experimentació en família. Aquest projecte, organitzat per l'Ajuntament de Ripollet i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, serà gestionat pels educadors i educadores de l'Associació Ripollet Natura, entitat que gestiona la Casa Natura.
La del parc dels Pinetons és una de les 20 jugatecambiental que entren en funcionament arreu de la Xarxa de Parcs Metropolitans. Funcionarà els mesos de primavera i tardor i estarà adreçada a famílies amb nens i nenes de totes les edats. El calendari de les sessions anirà des del dia 1 de març al 7 de juny i del 20 de setembre al 29 de novembre, cada diumenge al matí d'11 a 13,30h. S'ubicarà en una carpa a tocar de l'esplanada del brollador del parc dels Pinetons, a l'avinguda del Mediterrani.

La primera activitat porta per títol 'La salut ambiental en moviment'. Acompanyats d'una ballarina i a través de la dansa es treballaran conceptes de salut ambiental. Famílies amb infants a partir de 4 anys. Cal inscripció prèvia a casadenatura@gmail.com o al telèfon: 670291277. A càrrec de l'Associació Ripollet Natura.

La Jugatecambiental oferirà quatre serveis:

1) Préstec de material de joc i punt d'informació del parc de les activitats de promoció dels espais públics de l'Àrea metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament, o d'altres propostes relacionades.

2) Espai de joc i experimentació: jocs dirigits, biblioteca, jocs sensorials i jocs de construcció o de taula entre d'altres.

3) Activitats: cada diumenge tindrà lloc una proposta diferent relacionada amb el parc, el seu entorn o alguna temàtica relacionada amb el medi ambient. L'horari serà de d'11.30 a 13h, i es podran fer itineraris temàtics, tallers de meteorologia, orientació, flora i fauna, gimcanes, jocs, etc.

Les activitats s'hauran de realitzar en família, són gratuïtes i, en general, no necessitaran inscripció prèvia amb excepció d'algunes que ja s'anirà indicant per a les quals caldrà inscriure's a: casadenatura@gmail.com o al telèfon 670291277, de 10 a 13.30h. Les places de les activitats seran limitades segons la disponibilitat de personal i recursos.

Per a més informació i per consultar la programació us podeu adreçar al facebook de la Casa Natura de Ripollet, a www.amb.cat/agenda o bé podeu sol·licitar a casadenatura@gmail.com que se us enviï la programació de la Jugatecambiental.