Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sis escoles de Ripollet participen en el projecte de recollida d'olis domèstics

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest mes de gener s'inicia a les escoles Ginesta, Escursell, Gassó, Tiana, Tatché i Anselm Clavé el projecte EDUCO, amb l'objectiu de valoritzar un residu de difícil gestió com és l'oli usat domèstic. La iniciativa, amb la finalitat de protegir el medi ambient i millorar la qualitat de vida dels ciutadans, serà portada a terme per l'Associació De l'Oli al Biodièsel (AOB).
Els alumnes rebran un envàs per dipositar-hi els olis de fregir procedents de casa seva. Un cop ple el portaran a l'escola i se'ls lliurarà un altre de net per tornar-lo a omplir. L'associació De l'oli al biodièsel serà l'encarregada de recollir aquest oli i de portar-lo a una planta on se'n farà biocombustible.

Aquesta associació farà divulgació, mitjançant els tallers de formació a les escoles del municipi, del poder contaminant de l'oli usat i de la necessitat de fer una correcta gestió d'aquest residu per tal de prevenir i evitar la contaminació de l'aigua.

El projecte promourà l'ús d'energies renovables, fomentarà el consum sostenible a la societat i es centrarà en educar els nens i nenes sobre el reciclatge, mitjançant la seva participació en el procés.

L'AOB
L'Associació De l'Oli al Biodièsel, AOB, és una entitat sense afany de lucre que va ser constituïda a l'octubre de 2009,encara que ja funcionava de manera informal des de octubre de 2008. El projecte EDUCO va ser aprovat pel Programa LIFE+ de la Comissió Europea en la convocatòria 2011.
Es recullen els olis residuals en escoles de 9 comarques catalanes (Alt Penedès, Anoia, Bages, Berguedà, Garraf, Osona, Solsonès, Vallès Occidental i Vallès Oriental).

R.H.