Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consells per a unes compres de Nadal responsables

Imatge 1.
Imatge 1
L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, com és habitual per aquestes dates, ha tornat a facilitar als ciutadans consells per gaudir i realitzar les compres de Nadal de manera responsable. Es tracta de consells sobre quan i com fer les compres tant de regals com d'aliments, les formes de pagament i les possibles reclamacions.
Consells
- Tingueu en compte que el preu d'alguns productes s'incrementa pels volts de Nadal. No deixeu les compres de Nadal per a última hora, anticipeu-vos.
- Compareu els preus i la qualitat dels productes i dels serveis.
- Feu un llistat de les compres que considereu més necessàries.
- Compreu amb temps els aliments que es poden congelar o emmagatzemar i feu les reserves dels regals i dels aliments que, per les seves característiques, només podreu adquirir a darrera hora.
- Sigueu prudents amb l'ús de les targetes de crèdit.
- Demaneu i conserveu totes les factures o els tiquets de compra, ja que són la vostra garantia i els podeu necessitar en cas de reclamació.
- La publicitat és vinculant i podeu exigir-ne el compliment, guardeu els documents d'oferta de serveis, les instruccions, els catàlegs, etc.
- Quan compreu un producte, si teniu alguna incidència, reclameu a l'empresa que us l'ha venut, que té un mes per donar resposta.
- Els establiments comercials disposen de fulls oficials de reclamació/denúncia.
- És una garantia contractar amb una empresa adherida al sistema arbitral de consum, fixeu-vos en el distintiu d'adhesió.

R.H.