Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es reactiva la Plataforma Vallès Net

Imatge 1.
Imatge 1
Un grup d'entitats vallesanes, contràries a l'actual model de gestió de residus, ha reactivat la Plataforma Vallès Net, qui va protagonitzar la lluita contra l'Ecoparc 2 de 2001 a 2007. La seva recuperació té l'objectiu d'aconseguir el tancament de l'ecoparc de Montcada i de l'abocador de Cerdanyola i que cessi la incineració de residus a la planta de Lafarge. Així mateix, demana a la Generalitat que faci controls exhaustius i estudis independents sobre els riscos per a la salud d'aquestes plantes, ja que assegura que no es creuen que siguin innòcues. Formen part la Plataforma Anti Incineració de Montcada, Cerdanyola sense Abocadors i Decidim Ripollet.

Segons Salvavor Villacrosa, del Procés Constituent i Dedicim Ripollet, el primer pas que farà la nova Plataforma Vallès Net consistirà a aconseguir més adhesions d'entitats i recollir signatures. Per a Montse Guallar, de Cerdanyola Via Verda i Cerdanyola sense Abocadors, es tracta d'una lluita desigual i l'esperança està en el canvi polític en partits que apostin per un model de gestió de residus més sostenible. La nova plataforma Vallès Net abarca els municipis de Ripollet, Cerdanyola, Montcada i Sant Perpètua i espera poder estendre's a altres poblacions vallesanes.

Foto: d'esquerra a dreta, José Luís Conejero, de la Plataforma Anti Incineració de Montcada; Salvador Villacorsa, del Procés Constituent de Ripollet; Rosa Guallar, de Cerdanyola Via Verda i Cerdanyola sense Abocadors i Ramiro Moldes, veí.