Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet necessita voluntaris per El Gran Recapte dels dies 28 i 29

Imatge 1.
Imatge 1
Els propers dies 28 i 29 de novembre es realitzarà la sisena edició de El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya. Es tracta d'una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària, així com per donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.
Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. El Gran Recapte d'Aliments al 2013 va recollir 3.634.000 kg en més de 1.900 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 20.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2014 és tornar a superar els 3.000.000 kg gràcies a la col·laboració de 20.000 voluntaris. Quant als aliments, es demanen conserves, llegums, oli i llet.

Voluntaris
A Ripollet, el Banc d'aliments ha fet una crida per captar voluntaris per la campanya, ja que calcula que necessita unes 40 persones per cobrir els horaris a tots els supermercats de Ripollet que hi col·laboren. La tasca dels voluntaris és convidar a tothom a fer el donatiu i restar allà recollint aliments. Els interessats s'han d'adreçar a la web o al correu electrònic granrecapteripollet@gmail.com.

Actualment, 890 persones de Ripollet van a buscar aliments setmanalment a Cáritas, unes 200 més que l'any passat. A Barcelona, hi ha un total de 153.000 beneficiaris. A banda dels dies del Gran recapte, durant la resta de l'any, les persones que vulguin col·laborar, poden fer arribar els aliments directament a Cáritas.

R.H.