Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acords del Ple Municipal d'octubre de 2014

Imatge 1.
Imatge 1
El passat dijous 23 d'octubre va tenir lloc la sessió ordinària del Ple Municipal, que va comptar amb 5 punts a l'ordre del dia. A la sessió es van aprovar inicialment les ordenances fiscals per a l'exercici 2015, tot i el vot en contra el COP-CpR i les abstencions d'ICV-EUiA i PP. Tal i com va destacar la regidora d'Hisenda, Imma Viera, l'equip de govern ha proposat la congelació de la totalitat de taxes, impostos i preus públics per a l'any vinent, a més d'introduir noves bonificacions en l'IBI i l'impost de circulació i facilitar a les persones grans els tràmits per a l'exempció de la taxa d'escombraries.
El ple també va aprovar definitivament l'Ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions a Ripollet, amb la inclusió d'algunes al·legacions realitzades pel COP i el Defensor del Ciutadà. El punt va ser aprovat amb els vots favorables de tots els grups, amb excepció del COP, que s'hi va abstenir.

Mocions
A l'apartat de mocions, es van aprovar dos dels tres textos presentats, inicialment pel COP, però que finalment es van presentar conjuntament per PSC, CiU, ICV-EUiA i CpR. Aquests feien referència a l'aixecament d'embargaments en casos de dació en pagament, aprovat per unanimitat, i a l'eliminació de l'Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris (IRPH) a més de tres anys, per part de les entitats financeres, amb l'abstenció del PP. No es va aprovar, però, el text en suport a la iniciativa legislativa popular per una llei del sistema educatiu de Catalunya.

Brot de legionel·la a Ripollet
A l'apartat de precs i preguntes, els regidors de Salut Pública i Serveis Municipals, a petició de diversos grups, van informar sobre la successió de fets i les mesures presses en referència al brot de legionel·losi produït a Ripollet. La responsable de Salut Pública, Gemma Edo, va explicar que ja s'han aixecat algunes de les mesures preventives, segons indicacions de l'Agència de salut de Catalunya, i que s'estan fent encara alguns treballs de neteja de circuïts d'aigua en alguns punts del municipi. D'altra banda, Edo va informar que els serveis tècnics municipals estan treballant en la redacció d'un protocol per a la prevenció de la legionel·la en instal·lacions de baix risc. Joan Fandos, responsable de Serveis Municipals, també va informar de les gestions i reunions realitzades amb l'Agència de Salut i Urbaser, responsable del servei de neteja al municipi, i va explicar que l'Ajuntament ha obert un expedient informatiu per tal de comprovar les mesures presses i depurar responsabilitats. La primera tinent d'alcalde, Rosa Martín, va assegurar, abans de finalitzar el Ple, que han informat puntualment de tot el procés i va comentar que no han pogut fer l'acompanyament a les famílies, perquè l'Agència de Salut no els ha proporcionat les seves dades, per una qüestió de protecció.

R.H.