Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Vallès 'Piula contra la violència masclista'

Imatge 1.
Imatge 1
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha convocat la 2a edició del concurs "Piula contra la violència masclista", amb motiu de la celebració del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Violència envers les Dones, el 25 de novembre. Des del 22 d'octubre i fins el 25 de novembre, totes les persones que visquin o estudiïn al Vallès Occidental que tinguin entre 14 i 30 anys ja poden fer piulades amb l'etiqueta #piuloNOviolència. Aquest concurs forma part de la Campanya de sensibilització per a la igualtat i les relacions lliures de violència dirigides al jovent de la comarca que està realitzant el Consell.
L'objectiu del concurs es sensibilitzar contra la violència masclista al jovent de la comarca, promoure el diàleg participatiu i fer visible la importància de les relacions igualitàries, mitjançant la creació i inscripció d'una piulada i la seva posterior divulgació a les xarxes socials.

S'ha establert una categoria júnior, de 14 a 17 anys i una categoria sènior, de 18 a 30 anys. El premi serà un llibre sobre la temàtica del concurs, a més d'un dispositiu electrònic multifuncional (tauleta) per al primer premi de cada categoria, i un dispositiu de lectura (ebook) per al segon premi de cada categoria.

Com concursar?
Cada participant pot presentar només una piulada, que s'ha d'enviar a través del formulari inclòs a l'apartat "Piula" del web del Consell Comarcal del Vallès Occidental www.ccvoc.cat . No pot excedir els 140 caràcters amb espais, no pot estar escrita amb llenguatge abreviat i ha de incloure l'etiqueta #PiuloNOviolència. La frase ha de ser original i inèdita, sense haver estat mai premiada en un altre concurs. El contingut del text ha de ser positiu, promovent societats lliures de violència de forma respectuosa. Un cop enviades seran publicades, sota pseudònim, al perfil de twitter del concurs @PiulaVallesOcc.

El jurant valorarà diferents criteris com escriptura correcta i sense abreviatures, ús de llenguatge no sexista, originalitat, capacitat d'impacte de l'emblema i la viralitat obtinguda. El veredicte es farà públic durant el mes de desembre de 2014. S'avisarà a les persones premiades abans de l'entrega de premis i es farà públic el seu nom a la pàgina web del Consell Comarcal del Vallès Occidental, a les xarxes socials a través del Twitter i altres mitjans de comunicació.

A banda del Concurs, el Consell ha organitzat gairebé una trentena de Tallers de sensibilització a instituts de secundària. Aquests tallers tenen un triple objectiu: transmetre el missatge d'igualtat de gènere i sensibilitzar vers les relacions de parella abusives, difondre i engrescar a l'alumnat a participar al concurs 'Piula contra la violència masclista' i ser una eina de difusió del Serveis d'Informació i Atenció a les Dones de la comarca així com dels recursos disponibles, entre els quals s'hi compta el servei 24h. de l'ICD a través de la línia telefònica 900 900 120.