Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut dóna per controlat el brot de legionel·la de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
L'Agència de Salut Pública de Catalunya dóna per controlat el brot de legionel·losi de Ripollet, després que fa 17 dies que no s'ha produït cap nou afectat. En total, hi ha 5 casos confirmats i 2 més en estudi. Hi ha 3 defuncions vinculades al brot i una quarta pendent d'estudi per a la seva inclusió.

Segons la nota de premsa de la Conselleria de Salut, tots els afectats van ser infectats abans de dur a terme les actuacions de control. Aquestes van començar el 15 de setembre i van consistir en la presa de 34 mostres i la neteja de diferents possibles focus potencials, així com aplicació del protocol preventiu (aturada dels regs de carrers i parcs i de les fonts ornamentals). A hores d'ara, resten pendents els resultats dels estudis moleculars que han de permetre comparar les mostres humanes i les ambientals i esbrinar de manera definitiva l'origen dels brots.

Segons va avançar aquest dijous el secretari de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Antoni Mateu, en la seva compareixença davant la Comissió de Salut Pública, els resultats avançats del Centro Nacional de Microbiologia indiquen concordança de serogrup i subgrup entre una mostra ambiental (un camió de neteja) i una mostra d'un pacient.

Informació útil per als ciutadans
- La legionel·losi es transmet per inhalació d'aigua polvoritzada o aerosols.
- La legionel·losi no es transmet de persona a persona.
- Es pot beure sense cap perill l'aigua d'abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques.
- Es pot fer servir l'aigua d'abastament públic per a la higiene personal i per cuinar.

Vegeu nota de premsa del Departament de Salut de la Generalitat.

Entrevista a l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, a l'Info Setmanal del 10 d'octubre.

Vegeu el vídeo de la compareixença
El Canal Parlament va oferir dijous 9 d'octubre en directe la compareixença de la Comissió de Salut sobre els brots de legionel·la de Ripollet i Sabadell. Hi van intervenir el conseller de Salut, Boi Ruiz i el secretari de l'Agència Catalana de la Salut, Antoni Mateu. A les properes hores es podrà veure també en diferit.

Foto: Antoni Mateu, secretari de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.