Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat posa en marxa el Lloguer Solidari

Imatge 1.
Imatge 1
Es tracta d'una nova iniciativa que ha posat en marxa la Generalitat de Catalunya per a les persones propietàries de pisos buits que necessiten algun tipus de rehabilitació i no poden atendre les despeses. Lloguer Solidari és una iniciativa consistent en la cessió de l'habitatge a la Generalitat per part del propietari i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya es fa càrrec de les obres i de llogar-lo per un període mínim de 6 anys.
La Generalitat ofereix un import màxim de 12.000 euros per treballs de millora de l'habitatge que garanteixin les condicions habitabilitat, com ara l'arranjament de banys i cuines, instal·lacions de gas, aigua, calefacció o electricitat. Els propietaris cobren una renda simbòlica de 75 euros mensuals per tal de contribuir a les despeses ordinàries de l'habitatge, com l'IBI o la comunitat de propietaris, a canvi de tenir la seva propietat arreglada i en ús.

Ripollet és un dels 72 municipis de Catalunya que tenen demanda acreditativa de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i per tant forma part d'aquesta iniciativa. El termini per aquelles persones que estiguin interessades en sol·licitar aquests ajuts finalitza el proper dia 31 d'octubre. Les sol·licituds s'han de presentar amb el formulari que es pot obtenir a través de la pàgina web de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya www.agenciahabitatge.cat a les oficines locals d'habitatge o les oficines de la pròpia Agència. En el cas de Ripollet, es pot presentar al Consell Comarcal del Vallès Occidental.

R.H.