Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Associació d'Espectadors signa un nou conveni amb Xiscnèfils i acosta el cinema a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
El cineclub Xiscnèfils de Cerdanyola i l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell de Ripollet han reiniciat una campanya de col.laboració entre les dues entitats que permetrà accedir a preu reduït a les programacions de cinema de qualitat dels cerdanyolencs i de teatre, música i dansa dels ripolletencs. El públic de les sessions de cinema dels Xiscnèfils tindran entrada reduïda, a un preu de 12 euros, als espectacles que es celebren al Teatre Auditori de Ripollet i els socis de l'entitat de la veïna població accediran a entrades 2X1 a les projeccions dels Xiscnèfils a l'Ateneu. Jordi Mena, un dels portaveus dels Xiscnèfils, destaca que aquesta col.laboració permetrà generar nous públics a les dues entitats, al temps que es refermen els lligams entre Cerdanyola i Ripollet i es potencia la divulgació cultural a les dues ciutats.

Programació de Xiscnèfils
La programació de tardor dels Xiscnèfils es va iniciar el passat 2 d'octubre amb la projecció de 10.000 km, pel.lícula de Carlos Marques-Marcet guanyadora del festival de cinema espanyol de Màlaga. Cada dijous, a les 21.30, els Xiscnèfils projecten cinema de qualitat al teatre Ateneu. En aquest primer cicle de tardor, dijous vinent s'exhibirà Omar, del palestí Hany Abu-Assad, premi especial del jurat a Cannes i candidata als Oscar. El 16 d'octubre, la pel.lícula dels Xiscnèfils serà la comèdia francesa La jaula dorada, de Ruben Alves. Finalment, el 23 d'octubre es projectarà la pel.lícula musical Amanecer en Edimburgo, de Dexter Fletcher.

Amb aquest acord, l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell torna als seus orígens quan, a més de teatre, dansa i música, programava també cinema. Una activitat que es va haver d'abandonar per l'alt cost tècnic i de producció que suposava. Així la programació es va reduir a música, teatre i dansa.

20 anys de cinema
Cal destacar també que banda, el cineclub Xiscnèfils celebra enguany el vintè aniversari de la seva creació. Entre les activitats commemoratives previstes destaca la programació de sessions especials de cinema els dimarts al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC), a les 20 hores i amb entrada gratuïta.

L.P.