Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els socialistes vallesans reclamen a la Generalitat finançament i planificació en educació

Imatge 1.
Imatge 1
La Torre d'en Gorgs, a Barbera del Vallès, va ser, el passat dijous 18 de setembre, l'escenari d'una jornada sobre l'estat de l'educació al Vallès Occidental, "a causa de les retallades de CiU", segons afirmen en nota de premsa. A la reunió es va posar sobre la taula el tancament de línies d'infantil i primaria, la problemàtica de les escoles bressol, la reducció de plantilles de mestres, la reducció de beques, el desviament de matriculacions a l'ensenyament privat i la posada en marxa de la llei Wert.
La trobada va comptar amb la presència de la secretaria d'Educació de l'Executiva Nacional del PSC i alcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago, així com diputats, alcaldes, regidors, caps de llista i responsables d'educació socialistes del Vallès Occidental, entre ells la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Ripollet, Mar Viera. També hi era present la delegada de la sectorial d'Educació del PSC, Dolors Rius.

La reunió es va centrar en la reclamació de finançament i d'una planificació coherent de les escoles bressol municipals catalanes. La secretaria d'Educació del PSC va afirmar que "la situació a la qual ens ha abocat el govern de CiU amb el procés sobiranista ha derivat en un horitzó incert en diversos temes i l'àmbit educatiu no es una excepció".

Pel que fa a Ripollet, la regidora d'Educació va fer referència a la necessitat de places de secundària, així com a les obres d'ampliació de l'Institut Palau Ausit, que s'haurien d'incloure al pressupost 2015. Viera també va recordar que fa temps que reclamen una planificació, a més de fer referència a la situació de les beques de menjador i a la necessitat de mantenir i augmentar els recursos destinats a infants i joves per garantir que la seva educació no perdi qualitat.

La resta de representants del mon local van exposar les mancances municipals en matèria d'educació i van exigir a la Generalitat que compleixi amb els compromisos adquirits sobre convenis i pressupost assignat a les escoles bressol. La diputada vallesana del PSC, Montserrat Capdevila, va recordar per la seva banda que la moció del Grup Parlamentari Socialista sobre escoles bressol es va aprovar i, per tant, "el Govern de la Generalitat haurà de dissenyar una nova planificació del mapa d'escoles bressol a Catalunya per al període 2015-20".

R.H.