Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inici del curs 2014-2015 amb normalitat

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest dilluns, 15 de setembre, prop de 800 nous alumnes de P-3 i 1r d'ESO s'han incorporat a la vida escolar als centres educatius de Ripollet. En general, la tornada a l'escola s'ha realitzat amb normalitat a Ripollet. Com a novetats, aquest curs hi ha una nova aula de primària a l'escola Tatché, una nova línia de secundària concertada al FEDAC Ripollet i noves línies de secundària a l'institut Can Mas i al Lluís Companys, que passen a tenir-ne quatre cadascun. La regidora d'Educació, Mar Viera, acompanyada per l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va realitzar la tradicional visita a alguns centres de Ripollet.
La regidora d'Educació, però, sí ha expressat la seva preocupació davant la delicada situació de les escoles bressol i la manca de places de secundària, donat que el curs vinent iniciaran l'ESO els alumnes de les tres línies de l'escola Els Pinetons que enguany han iniciat 6è de primària. En aquest sentit, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat ja ha avançat que s'ampliaran els instituts Can Mas i Palau Ausit, donada la seva negativa a construir el quart institut que demana Ripollet. D'altra banda, molts alumnes van tornar al cole amb les samarretes grogues posades, per tal de manifestar el descontent de les famílies per l'actual política educativa, contra les retallades i la LOMCE.

Durant l'estiu, l'Ajuntament ha realitzat algunes obres de millora a diversos centres educatius, com ara l'escola Escursell, on s'ha millorat el clavegueram i els lavabos. També s'han substituït finestres a l'escola Enric Tatché i s'han realitzat obres a lavabos i de pintura, mentre que a l'escola Anselm Clavé s'ha habilitat una terrassa per als alumnes de parvulari.

Calendari escolar
Dilluns, dia 15, van iniciar el nou curs els alumnes de segon cicle d'educació infantil, primària, ESO, batxillerat i els cicles de cicle mitjà. El dia 22 serà el torn per als estudiants de cicles superiors i per a l'Escola d'Adults. Un curs que enguany finalitzarà el 19 de juny. Pel que fa als períodes de vacances aquest seran el 24 de desembre al 7 de gener, les de Nadal i del 28 de març al 6 d'abril les de Setmana Santa.

Beques de menjador i transport escolar
Tal i com ha informat el Consell Comarcal del Vallès Occidental, aquest curs un total de 8.212 nens i nenes de la comarca rebran un ajut per al menjador escolar. Per primera vegada s'han utilitzat uns criteris unificats per a tot Catalunya a l'hora d'atorgar els ajuts, tal i com es va acordar el curs passat. Aquesta assignació suposa un augment de 2.309 beques atorgades respecte els curs 2013-2014. En total s'han tramitat 12.538 sol·licituds, que són les que complien els requisits, de les quals 3.148 s'han desestimat per no superar alguns dels criteris, mentre que 1.178 resten amb alguna manca o creuament de dades i estan en fase d'estudi. Del total d'ajuts, 6.818 són garantits pel Departament, la majoria amb el 50% de l'import de l'àpat i 378 amb el 100% de l'import. Quant al transport escolar, 1.786 alumnes han començat el curs amb alguna ajuda per desplaçar-se fins al centre educatiu en transport escolar. Enguany el servei compta amb 104 rutes que arriben a 48 centres educatius.

Llibres i material escolar
Pel curs escolar 2014-2015 l'Ajuntament, a través del Departament de Serveis Socials, ha augmentat un 30% la partida destinada a beques de llibres i material escolar. Enguany, com a novetat, també s'han pogut beneficiar els alumnes d'ESO (Educació Secundària Obligatoria). S'han aprovat 615 beques de llibres i material escolar, un 75% de les sol·licituds presentades.

R.H.