Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest estiu Planta cara a la calor

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet, mitjançant la Regidoria de Salut Pública i Consum, ha endegat la campanya Planta cara a la calor 2014, coincidint amb l'arribada de l'estiu i les vacances. El departament ha distribuït, com és habitual, ampolles d'aigua i mostres de crema solar als Casals d'Estiu i ha difós consells per plantar cara a la calor a través de la revista Més Salut, que distribuirà, juntament amb ampolles d'aigua, a les farmàcies, CAP, Casal d'Avis i dependències municipals.
A la revista Més Salut, hi ha diferents articles que parlen sobre la dieta mediterrània, l'exercici físic, la campanya de neteja municipal, consells a tenir en compte amb les emocions en l'àmbit familiar i consells de l'OMIC. Pel que fa a la campanya Planta cara a la calor, els consells van dirigits a tenir cura de l'alimentació i, sobretot, a vigilar amb el sol i evitar la deshidratació.

Cuidem l'alimentació
Amb l'arribada de l'estiu i l'augment de les temperatures, són majors les probabilitats que apareguin les toxiinfeccions alimentàries. Aquestes es manifesten mitjançant diarrees, vòmits, dolors i febre. És important prevenir-les i per fer-ho cal prendre mesures higièniques durant la manipulació dels aliments. Així, és important comprar aliments el més frescos possible, tenir cura de l'etiquetatge i data de caducitat del producte i guardar el més aviat possible els aliments en el frigorífic. També cal rentar-se les mans abans i després de manipular els aliments, rentar les fruites i verdures que es consumeixen crues, no tornar a congelar aliments que prèviament haguem descongelat i tenir curar de netejar els estris usats durant la manipulació dels aliments.

Evitem la deshidratació
Per evitar deshidratar-nos, cal seguir els següents consells:
- Beure aigua i sucs de fruita sense esperar a tenir set. Evitar les begudes alcohòliques.
- Menjar amanides i fruites. Evitar els menjars molt calents o pesats.
- Portar roba lleugera de teixits naturals com el cotó o el lli, si pot ser de colors clars i no oblidar la gorra o el barret.
- Aprofitar per sortir al carrer a primera hora o a les darreres del dia.
- Evitar l'activitat física durant les hores de major radiació.
- A casa, romandre en les habitacions més fresques, baixar les persianes i tancar les finestres per evitar que el sol entri directament durant la calor, i obrim les finestres a la nit.

R.H./F.R.